Αθλητισμός

Δύο αθλητές από τον Πύργο στην κορυφή του Καράτε

Πρωταθλητές Ελλάδας ανακηρύχθηκαν δύο παιδιά από τον Πύργο Ηλείας η Γεωργιάννα Βουσδούκου στην κατηγορία 11 ετών (-36 κιλά) και ο Χαράλαμπος Κρεμμύδας 11 ετών (+50 κιλά).
Ακούστε το άρθρο

Πρωταθλητές Ελλάδας ανακηρύχθηκαν δύο παιδιά από τον Πύργο Ηλείας η Γεωργιάννα Βουσδούκου στην κατηγορία 11 ετών (-36 κιλά) και ο Χαράλαμπος Κρεμμύδας 11 ετών (+50 κιλά), κατακτώντας τα αργυρά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καράτε Παίδων -Κορασίδων 2023 που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ.

Οι αθλητές πλέον στελεχώνουν την Εθνική Ομάδα Καράτε και θα αγωνίζονται με τα χρώματα της Ελλάδας στους Βαλκανικούς και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες με πρώτη συμμετοχή στην Κροατία τέλος Μαΐου. Η Γεωργιάννα Βουσδούκου και ο Χαράλαμπος Κρεμμύδας είναι αθλητές του αθλητικού συλλόγου «Wado Ryu Καράτε Πύργου Ολυμπιακή Φλόγα».

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν ακόμα η Κραλλη Αλεξάνδρα,Σαραντόπουλου Ξάνθη, Πραππας Ιωάννης,Πολυδώρου Γεωργία. Σταυροπουλος Άγγελος καιΜαχαιρας Φανούρης.η Σαραντόπουλου νικώντας ναι 10-0,3-0 και 1-0 χανωντας στον μικρό τελικό έφτασε την 4η θέση. Ο Πραππας Ιωάννης έφτασε στον μικρό τελικό και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια ενώ η Κραλλη Αλεξάνδρα πετώντας σε μια ιδιαίτερα σκληρή κατηγορία λίγα δευτερόλεπτα από το τέλος ένας αμφισβητούμενος πόντος της στέρησε το μετάλλιο.σκληρή μάχη χωρίς μετάλλιο έδωσαν την Κυριακή οι Πολυδώρου, Σταυροπουλος και Μαχαιρας.

Η επιτυχία ήρθε και για τον σύλλογο ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ Πυργου που με της προκρίσεις αυτές κατέληξε στα 30 καλή τέλους συλλόγους Καρατε στην Ελλάδα από 250 σωμάτια που υπάρχουν αλλά και από τα 119 που συμμετείχαν.

Όλη η επικαιρότητα