Πολιτική

Δύο debates ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ – Τα αιτήματα που καταθέτει στη Διακομματική Επιτροπή

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στο ΕΣΡ, τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσει η «ασυδοσία» και να υπάρξει ισότιμη παρουσία των κομμάτων μέχρι τις εκλογές
Ακούστε το άρθρο

Τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία σκοπεύει να καταθέσει την Δευτέρα 24 Απριλίου στη Διακομματική Επιτροπή, αναφορικά με την «ισότιμη» εκπρόσωπηση των κομμάτων στα ΜΜΕ στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ανακοίνωσε η Πόπη Τσαπανίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «Δημοκρατία σημαίνει διαφάνεια, πλουραλισμός και ισοτιμία στην εκπροσώπηση των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης».

Και προσέθεσε πως «σε αυτή την κατεύθυνση, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα καταθέσει αύριο τρία αιτήματα στη Διακομματική Επιτροπή:

»Πρώτον, να διεξαχθούν δυο τηλεμαχίες σε εθνική εμβέλεια. Μια με το σύνολο των πολιτικών αρχηγών, αλλά και μια δεύτερη μεταξύ του απερχόμενου πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

»Δεύτερον, να τηρηθεί αυστηρά ισότιμος χρόνος κάλυψης των θέσεων των κομμάτων σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.

»Τρίτον, οι εταιρίες δημοσκοπήσεων να υπηρετήσουν με διαφάνεια το έργο τους, αναρτώντας από εδώ και στο εξής τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους».

Για «ασυδοσία» μίλησε ο Τσίπρας

Το θέμα αυτό έθιξε χθες, Σάβββατο, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το in.gr ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε στο ΕΣΡ, τονίζοντας την ανάγκη να σταματήσει η «ασυδοσία» και να υπάρξει ισότιμη παρουσία των κομμάτων μέχρι τις εκλογές:

«Απευθύνομαι στο ΕΣΡ, πρέπει να τελειώσει η ασυδοσία και θέλω να ζητήσω εκπροσώπηση όλων των κομμάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όλη η επικαιρότητα