Ομογένεια

Δύο έλληνες έχουν κατακτήσει την Γερμανία με ένα κατάστημα ντελικατέσεν

Ακούστε το άρθρο

Ο Μιχάλης Γιαντσίδης και ο Στέλιος Ζιάμας είναι από τα Φάρσαλα. Πριν από περίπου ενάμισι χρόνο πήραν την μεγάλη απόφαση να αφήσουν την Ελλάδα για το Ντίσελντορφ της Γερμανίας,έχοντας στις βαλίτσες τους μία επιχειρηματική ιδέα. Να ανοίξουν στη γερμανική πόλη ένα κατάστημα με διαλεκτά ελληνικά προϊόντα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το μαγαζί ήταν έτοιμο και είχε την ονομασία Speisen Der Götter GmbH που στα Ελληνικά σημαίνει «Οι τροφές των Θεών».

Όσο ο χρόνος κυλάει και το κατάστημα γίνεται ολοένα και πιο γνωστό οι Γερμανοί που μέχρι τότε ήξεραν τον γύρο, τον μουσακά και το τζατζίκι από τις διακοπές τους στην Ελλάδα τώρα αρχίζουν σιγά σιγά να ανακαλύπτουν κι άλλα εκλεκτά προϊόντα της χώρας μας, όπως είναι το λάδι, το μέλι, το κρασί αλλά και τα τυριά. Επίσης στο κατάστημα κανείς μπορεί να βρει μέχρι και τραχανά και κριθαράκι, όπως και γλυκά του κουταλιού, τα οποία έχουν ανέλπιστη ανταπόκριση την γερμανική αγορά.

Άλλωστε όπως λένε οι δύο τολμηροί Φαρσαλινοί η μεγάλη ικανοποίηση για αυτούς είναι ότι οι πελάτες έρχονται και ξαναέρχονται στο κατάστημα, ενθουσιασμένοι από την ποιότητα των προϊόντων.

Αυτή τη στιγμή στο κατάστημα υπάρχουν περισσότερα από 500 είδη από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που είναι στο σύνολό τους πιστοποιημένα και επιμελώς ελεγμένα.

Προμηθεύουν με τα προϊόντα τους μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη την Γερμανία δείχνοντας έτσι έμπρακτα την διάδοση της ελληνικής κουλτούρας και μεσογειακής διατροφής.

Πηγή: womantoc.gr 

Όλη η επικαιρότητα