Categories: Ηλεία

Δύο Ηλείες πέθαναν από κορωνοϊό

Share

Ακόμα δύο γυναίκες από την Ηλεία έχασαν χθες τη ζωή τους από επιπλοκές που οφείλονται στον κορωνοϊό, με τη «μαύρη» λίστα των συμπολιτών μας να μεγαλώνει καθημερινά.

Η πρώτη απώλεια αφορά την Λαμπρινή Σταματοπούλου, η οποία νοσηλευόταν θετική στον κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Πύργου, έπασχε από υποκείμενο νόσημα και δυστυχώς «έχασε» τη μάχη με τον ιό.

Το δεύτερο θύμα του κορωνοϊού είναι η Σοφία Βασιλοπούλου, 61 ετών, αδελφή του ιδιοκτήτη της γνωστής καφετέρειας «ΜΑΣΚΩΤ» στην κεντρική πλατεία του Πύργου Δημήτρη Βασιλόπουλου.

Τα τελευταία χρόνια έμενε στην Αθήνα, όπου εργαζόταν στην τυπογραφική επιχείρηση του συζύγου της με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο αγόρια. Η 61χρονη νοσηλευόταν θετική στον κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όμως τις τελευταίες τέσσερις ημέρες η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ, όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και χθες κατέληξε.

Η κηδεία της θα γίνει στον Πύργο σε μέρα που θα ανακοινώσουν οι οικείοι της.

Οι νοσηλείες στην Πάτρα και στον Πύργο

Μεγάλη πίεση εξακολουθούν να δέχονται τα νοσοκομεία του Πύργου και της Πάτρας. Όσον αφορά το Νοσοκομείο του Πύργου, έχει μείνει μόλις ένα κενό κρεβάτι στις κλινικές covid, με 33 ασθενείς να νοσηλεύονται θετικοί στον κορωνοϊό.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ένας από τους δύο παθολόγους βρίσκεται σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα σε ολόκληρη τη νοσηλευτική μονάδα να υπάρχει ένας παθολόγος για όλους τους ασθενείς.

Ωστόσο σε σύγκριση με τα προχθεσινά στοιχεία, στα νοσοκομεία της Πάτρας παρατηρήθηκε μια μικρή αποκλιμάκωση στις κλινικές covid, όμως οι ΜΕΘ παραμένουν γεμάτες. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης Υ.ΠΕ, μέχρι και χθες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών νοσηλεύονταν 134 ασθενείς στις κλινικές covid, 3 παιδιά στην Παιδιατρική κλινική, 4 ασθενείς στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και 13 στη ΜΕΘ. Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 78 ασθενείς στις κλινικές covid και 9 στη ΜΕΘ.

Αγώνας δρόμου για τα οξυγόνα

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, παραλίγο να αφήσει χθες χωρίς οξυγόνα τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, αφού λόγω των μπλοκαρισμένων οδικών δικτύων, το δρομολόγιο του βυτίου ιατρικών αερίων, που εκτελείται από την Τανάγρα στην Πάτρα, λίγο έλειψε να μην πραγματοποιηθεί.

Το θέμα τέθηκε κατά την προχθεσινή τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, και έπειτα από πιέσεις και μεγάλες προσπάθειες τόσο της 6ης Υ.ΠΕ τόσο και του υπουργείου αλλά και της Πολιτικής Προστασίας, χθες το μεσημέρι τα βυτία ξεκίνησαν κανονικά το δρομολόγιο τους για την Πάτρα.

Επικρατεί η «Όμικρον»

Την επικράτηση της μετάλλαξης «Όμικρον» δείχνουν τα στοιχεία που πρόεκυψαν από τους εργαστηριακούς μοριακούς ελέγχους της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, αφού όπως προέκυψε από τα 111 θετικά δείγματα, τα 106 έδειξαν τη μετάλλαξη «Όμικρον», ενώ πέντε από αυτά τη μετάλλαξη «Δέλτα».