Ηλεία

Δύο μαθήτριες από τον Κάμπο πάνε Στρασβούργο

Δύο μαθήτριες από Λύκεια του Κάμπου επελέγησαν ύστερα από διαγωνισμό και θα μεταβούν τον Φεβρουάριο στο Στρασβούργο στο Ευρωκοινοβούλιο όπου και θα παρακολουθήσουν συνεδριάσεις. Πρόκειται για την Αγγελική Δημητρακοπούλου από το ΓΕΛ Γαστούνης και την Στεφανία Συλλαϊδή από το ΓΕΛ Λεχαινών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού EUROSCOLA  2019-2020  σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, επιλέγησαν κατά φθίνουσα αξιολογική σειρά οι μαθητές που συγκέντρωσαν την υψηλότερη μοριοδότηση στο σύνολο των συμμετεχόντων λυκείων της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας.

Ο αριθμός των μαθητών/μαθητριών που θα συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα είχε καθοριστεί στους είκοσι τέσσερις (24). Στους τελικούς επιτυχόντες από τον νομό Ηλείας επιλέγησαν τρεις μαθήτριες, οι δύο από τον Κάμπο: η μαθήτρια της Γ΄Λυκείου Δημητρακοπούλου Αγγελική από το Γενικό Λύκειο Γαστούνης και η μαθήτρια της Γ Λυκείου Συλλαϊδή Στεφανία από το ΓΕΛ Λεχαινών είναι ανάμεσα  στους 24 μαθητές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Η Αγγελική Δημητρακοπούλου από το ΓΕΛ Γαστούνης δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που πέτυχα στον διαγωνισμό. Συμμετείχα και πέρυσι αλλά δεν είχα πετύχει. Φέτος τα κατάφερα. Ευχαριστώ τους γονείς μου και τον αδελφό μου για τη στήριξή τους και φυσικά την διευθύντριά μου την  κ. Περιβολάρη»

Η διευθύντρια του Λυκείου Γαστούνης  κ. Χρυσάνθη Περιβολάρη δήλωσε: “Το Γενικό Λύκειο Γαστούνης, συνεχίζοντας την παράδοση προηγούμενων ετών, αποστέλλει στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο τη μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Δημητρακοπούλου Αγγελική του Δημητρίου, η οποία επιλέχθηκε μέσω του προγράμματος EUROSCOLA (24 μαθητές από τη Δυτική Ελλάδα), να γνωρίσει το ρόλο και τις λειτουργίες του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Η επιτυχία της τιμά το σχολείο, τον τόπο της και την οικογένειά της. Θερμά συγχαρητήρια!”

Η άλλη επιτυχούσα μαθήτρια η Στεφανία Συλλαϊδή από το ΓΕΛ Λεχαινών δήλωσε: «Είναι μεγάλη πρόκληση αυτή η επιτυχία. Θέλω να τη ζήσω για πιστεύω πως είναι εμπειρία ζωής να βρεθείς στο Ευρωκοινοβούλιο και να βιώσεις ότι συμβαίνει εκεί. Ανυπομονώ για τη μέρα που θα ξεκινήσουμε για το Στρασβούργο»

Η Στεφανία Συλλαϊδή το θεωρεί εμπειρία ζωής

Το ταξίδι στο Στρασβούργο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου θα έχει διάρκεια τέσσερις ημέρες και οι 24 μαθητές θα συνοδεύονται από καθηγητές.

Όλη η επικαιρότητα