Εκπαίδευση Ηλεία Πολιτική

Δυο νέα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ιδρύονται από τη νέα χρονιά σε Βάρδα και Ζαχάρω!

Δύο νέα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας θα λειτουργήσουν από τη νέα χρονιά στην Ηλεία. Με απόφαση που υπέγραψε υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης το πρώτο ιδρύεται στη Βάρδα και το δεύτερο στη Ζαχάρω.

«Αναλυτικότερα σε σχετικό δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του υφυπουργού αναφέρονται τα εξής:

«O Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης υπέγραψε την Τρίτη 24 Απριλίου απόφαση για την ίδρυση Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω και στη Βάρδα. Με την υπουργική απόφαση ικανοποιούνται τα σχετικά αίτηματα που είχαν υποβάλει τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ζαχάρως και Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Ειδικότερα, το τμήμα στη Ζαχάρω θα λειτουργήσει ως παράρτημα του ΣΔΕ Πύργου και το τμήμα της Βάρδας ως παράρτημα του ΣΔΕ Πάτρας. Η λειτουργία των νέων τμημάτων θα αρχίσει τον ερχόμενο Σεπτέβρη.

Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης τόνισε πως στόχος της λειτουργίας των νέων ΣΔΕ είναι να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, οι οποίοι, για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Τους δίνεται με τον τρόπο αυτό μια δεύτερη ευκαιρία να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου και να μπορέσουν να κάνουν μια νέα αρχή στην επαγγελματική αλλά και στην κοινωνική τους ζωή.»

Συνεργασία

Σχετική ανακοίνωση για το Σχολείο στη Βάρδα εξέδωσε και ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος επισημαίνει τις προσπάθειες που κατέβαλλε από κοινού με τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοραντ Συγκεκριμένα αναφέρει:

«To Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας θα λειτουργήσει στη Βάρδα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη! Η συνεργασία του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης με τον Μάκη Μπαλαούρα απέδωσε καρπούς. Ο Δήμος, με έγγραφο του Δημάρχου Ναμπίλ – Ιωσήφ Μοράντ από 9 Οκτωβρίου, παρουσίασε τεκμηριωμένα  επιχειρήματα για την αναγκαιότητα ΣΔΕ στη Βάρδα (βάσει και στοιχείων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή για τον αριθμό των πολιτών που δεν έχουν τελειώσει τη βασική εκπαίδευση). Παράλληλα ο Μ. Μπαλαούρας προώθησε γρήγορα το θέμα στο υπουργείο.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου και ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης κ. Παπαγεωργίου έδωσαν τη συγκατάθεσή τους και έτσι στο Λύκειο Βάρδας θα λειτουργήσει το ΣΔΕ που θα δίνει πτυχίο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε 2 χρόνια σε όσους δεν έχουν πάρει απολυτήριο Γυμνασίου. Σήμερα το υπόγραψε και ο αρμόδιος Υφυπουργός Δ. Μπαξεβανάκης. Μία πολύ θετική εξέλιξη για την περιοχή και τους κατοίκους του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, και όχι μόνο, αφού θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας που δεν έχει αντίστοιχη δομή.

Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί η διαδικασία των εγγραφών.

Όλη η επικαιρότητα