Ελλάδα

Δύο νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου έξω από την Θεσσαλονίκη

Ακούστε το άρθρο

Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες που μεταφέρονται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ένας εκ των οποίων διασωληνωμένος, και ένας τραυματίας που κατευθύνεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του εκτροχιασμού τρένου που σημειώθηκε στις 9:40 το βράδυ του Σαββάτου, στα 200 μέτρα από το Άδενδρο, περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ, που υπολογίζονται στα 100 άτομα, δεν έχει ολοκληρωθεί, επομένως «τελικά στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμη».

Σε δέκα ανέρχονται οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας που είναι ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρονται στα νοσοκομεία Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι γίνονταν προσπάθειες απεγκλωβισμού δύο μηχανικών, ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Αγνωστο παραμένει εάν το άτομο που απεγκλωβίστηκε νεκρό είναι ο ένας από τους δύο.

©2017 Δεδομένα χάρτη Google
Χάρτης
Δορυφόρος

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Στο σημείο βρίσκονται άλλα έξι οχήματα του ΕΚΑΒ και πλέον ανέρχονται σε 21 αυτά της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο του ΟΣΕ.

Φωτογραφία από emvolos.gr

Όλη η επικαιρότητα