Ελλάδα

Δύο νεκροί στο νοσοκομείο Παπανικολάου – Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς

Κατέληξε ο ένας από τους τραυματίες της φωτιάς που ξέσπασε, εχθές, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.
Ακούστε το άρθρο

Κατέληξε ο ένας από τους τραυματίες της φωτιάς που ξέσπασε, εχθές, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Ο ασθενής ήταν διασωληνωμένος, κατέληξε σήμερα το πρωί και πρόκειται για αυτόν από τον οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά», ανέφερε στον ΣΚΑΪ o  Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Σταύρος Τρύφων.

Πυρκαγιά στο «Παπανικολάου»: «Είναι σαν να έπεσε βόμβα…» – Ένας άνδρας έχασε την ζωή του

Σύμφωνα με τον κ. Τρύφων ο ίδιος ο ασθενής πρόλαβε να του μεταφέρει ότι η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξερράγη. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι αυτή είναι η εκδοχή τους ασθενούς, ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς μένει να επιβεβαιωθούν από την πυροσβεστική.

Το πρωί της Τετάρτης, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Οι αρχές εντόπισαν έναν νεκρό και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου.

Τα ακριβή αίτια της φωτιάς  αναζητούν οι Αρχές, με το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να έχει αναλάβει τις έρευνες. 

Η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από ασθενή. Ωστόσο, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες ως προς τον τρόπο με τον οποίο άναψαν οι πρώτες φλόγες. Αντικρουόμενες πληροφορίες αναφέρουν ότι διασωληνωμένος ασθενής «άναψε τσιγάρο», ενώ άλλες πως κινητό τηλέφωνο έσκασε στα χέρια ασθενούς με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.

Όλη η επικαιρότητα