Ηλεία

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις από το Επιμελητήριο Ηλείας

nikoloytsos_22_0.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ουσιαστική όσο και καθοριστική στη διαμόρφωση συγκεκριμένων θέσεων και διεκδικήσεων πάνω στα πρoγράμματα της Επιχειρηματικότητας, υπήρξε η παρέμβαση του Επιμελητηρίου Ηλείας στη μεγάλη και ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Εργασίας, υπό την προεδρία του υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, και παρουσία της αναπλ. υπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου και του Ηλείου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν πολλοί Γενικοί Γραμματείς και φυσικά οι εκπρόσωποι εμποροεπαγγελματικών τάξεων και του επιχειρηματικού κόσμου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, απευθυνόμενος στην ηγεσία του Υπουργείου, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση των νέων προγραμμάτων με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας και τόνισε ότι το μεγαλύτερο βάρος της υλοποίησης αυτών στον τομέα της κοινοφελούς εργασίας θα πρέπει να το αναλάβουν τα Επιμελητήρια τα οποία είναι και οι γνώστες της πραγματικότητας για τις συνθήκες της αγοράς και της κατάστασης που βιώνουν σήμερα οι Επιχειρηματίες μας.

Σε άλλο σημείο της συζήτησης επίσης η παρέμβαση του κ. Νικολούτσου, είχε να κάνει με τις οφειλές και τις δυσκολίες αντιμετώπισης των υποχρεώσεων των επαγγελματιών, γι’αυτό και έθεσε άμεσα ζήτημα επανεφαρμογής του μέτρου των εκατό (100) δόσεων, που θα βοηθήσει την αγορά να «πάρει ανάσα» και να συνεχίσει την προσπάθεια της επιβίωσής της.

Όλη η επικαιρότητα