«Δυόμιση φόνοι και ένα μπουλντόγκ» Σε σκηνοθεσία Θ. Δανίκα – Ρ. Τσαμαδού

Share

Τί ψάχνει ένας υπαστυνόμος στο σπίτι του γιατρού;

Μπορεί μία ψυχοσωματική ασθένεια να είναι μεταδοτική;

Τί κοινό μπορεί να έχει μία χορεύτρια και ένας σκύλος;

Αυτά και άλλα πολλά θα συμβούν στην εκπληκτική φαρσοκωμωδία  στο έργο των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Δυόμιση φόνοι και ένα μπουλντόγκ», σε μία διασκευή βασισμένη στο έργο του Ευγένιου Λαμπίς «Η υπόθεση της οδού Λουρσίν» το οποίο προετοιμάζει πυρετωδώς αυτόν τον καιρό η θεατρική ομάδα της Λυγιάς «Αυλαία», σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Δανίκα. Το έργο αναμένεται να ανέβει στα τέλη Απριλίου στη σκηνή του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού κέντρου Γαστούνης σφραγίζοντας την πρώτη δεκαετίας της ομάδας από την ίδρυσή της. Η εφημερίδα Πατρίς βρέθηκε στις πρόβες του έργου και σας παρουσιάζει στιγμιότυπα με τους ηθοποιούς να δέχονται τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θοδωρή Δανίκα.

Ζέτα Κοκκίνη:Μας κρατάει ενεργούς το μεράκι μας και το δέσιμο της παρέας

Ξεκινήσαμε σαν θεατρικό εργαστήρι και δειλά-δειλά ανεβήκαμε στην σκηνή, τα πρώτα δύο χρόνια με μονόπρακτα και έπειτα με θεατρικά έργα, θυμάται η υπεύθυνη της ομάδας Ζέτα Κοκκίνη, η οποία μίλησε  στην εφημ. Πατρίς αναφέροντας και τα εξής «Πέρασαν δέκα χρόνια και πολλά άλλαξαν σ’αυτή την διαδρομή πρόσωπα, καταστάσεις, αλλά αυτό που μας κρατάει ενεργούς είναι το μεράκι μας και το δέσιμο της παρέας μας.  Το θέατρο για εμάς είναι ψυχοθεραπεία για αυτό και τα έργα μας έχουν κωμικό χαρακτήρα γιατί το κοινό μας, όπως και εμείς έχουμε ανάγκη το γέλιο και τη διασκέδαση. Με πολλή δουλειά κάθε χρόνο φροντίζουμε να εξελισσόμαστε και ελπίζουμε αυτό να περνάει και στο κοινό μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το δήμο Πηνειού για την πολύτιμη βοήθεια του και ιδιαίτερα το Ν.Π.  Πολιτισμού 
κ. Δημ. Βασιλόπουλο και φυσικά το κοινό μας !».

Το έργο:

Δύο φιλικά ζευγάρια, μια υπηρέτρια, ένας υπαστυνόμος, ο αρχηγός της αστυνομίας, ένα γαλλικό μπουλντόγκ, ο φόνος μιας χορεύτριας, η κακόφημη συνοικία της οδού Λουρσίν στο Παρίσι και μια σπάνια ασθένεια – η «κολάψους αναγραμμάτικους» – μπλέκουν τους πάντες σ’ ένα δαιμονικό γαϊτανάκι συνεχών, απρόβλεπτων, ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων.


Συντελεστές:

Σκηνοθέτης: Θοδωρής Δανίκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρένα Τσαμαδού


Ηθοποιοί:

Κος Λαμπίς: Ηλίας Γεωργόπουλος
Κα Λαμπίς: Ζέτα Κοκκίνη
Κος Φεϋντω: Νίκος Νίκας
Κα Φεϋντώ: Ρένα Τσαμαδού
Ιουστίνη: Ελένη Γιαννοπούλου
Αστυνόμος Σαρντού: Λάμπης Χρονόπουλος
Αρχηγός αστυνομίας: Γιώτα Τσαμαδού

Ηχολήπτης: Αθανάσιος Τασσόπουλος
Σκηνογραφία: Θοδωρής Δανίκας
Ενδυματολογία: Ρένα Τσαμαδού
Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Δανίκας
Φροντιστές σκηνής: Ζέτα Κοκκίνη – Γιώτα Τσαμαδού