Αχαϊα

Δυτ. Αχαΐα: Βγαίνουν στον πλειστηριασμό οι αποθήκες του ΑΣΟ και το παλαιό ελαιοτριβείο στον Αλισσό

Ακούστε το άρθρο

Τις αποθήκες ΑΣΟ και το παλαιό ελαιοτριβείο που βρίσκονται στον Αλισσό διεκδικεί από τη Δημοτική Αρχή ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΣΣΑΙΩΝ «ΠΕΙΡΟΣ». Σε επιστολή που απέστειλε στον δήμαρχο Δυτ. Αχα¨Χιας Χ. Νικολάου, ο Σύλλογος επαναβεβαιώνει το ενδιαφέρον του κι εκφράζει την ανησυχία του για πληροφορίες που θέλουν τα ακίνητα να βγαίνουν στον πλειστηριασμό, εντός του Ιανουαρίου.

Στην επιστολή, αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Σας είναι γνωστό, μέσα από τις πολλές συναντήσεις μας αλλά και από την εν γένει δραστηριότητά μας, το ζωηρό ενδιαφέρον του Συλλόγου μας για την εκμετάλλευση δυο πολύτιμων κτηρίων που βρίσκονται στον Αλισσό, Αποθήκες ΑΣΟ και κτήριο παλαιού ελαιοτριβείου. Ενημερωθήκαμε ότι η Ε.Γ.Σ. πρόκειται να προχωρήσει σε πλειστηριασμό των κτηρίων αυτών μέσα στον Ιανουάριο του 2017. Το Καλοκαίρι του 2016 επισκεφθήκατε την Ε.Γ.Σ., παρουσία και μέλους του συλλόγου μας, και μας ενημερώσατε για τη συμφωνία από κοινού, Δήμου και Ε.Γ.Σ., να συνταχθεί φάκελος κάθε κτηρίου, για να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, προκειμένου κατόπιν ο Δήμος να διεκδικήσει με όλα τα πρόσφορα μέσα την αγορά των κτηρίων αυτών.

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Μέχρι σήμερα καμία ενημέρωση δεν είχαμε από εσάς. Φοβούμαστε ότι τα γεγονότα θα μας προλάβουν άλλη μια φορά. Ελπίζουμε να διαψευστούμε! Η σημασία των κτηρίων για την ποιότητα ζωής αλλά και την πολιτιστική δραστηριότητα των Αλισσών είναι αυτονόητη. Έχει επισημανθεί κατ’ επανάληψη η ωφέλεια που θα προκύψει συνολικά για τους Δημότες. Αντίστοιχα κτήρια στην Ευρώπη αποτελούν μουσεία και χώρους πολιτισμού, υψηλών προδιαγραφών. Φτάνει πια η μιζέρια και η αδιαφορία!

Κατόπιν τούτων, σας παρακαλούμε, να μας ενημερώσετε τα συντομότερο για τις ενέργειες του Δήμου, σχετικά με την τύχη των δύο κτηρίων. Ο καιρός παρήλθε άπρακτος. Ο Σύλλογος θεωρεί ύψιστης σημασίας το θέμα αυτό και σας ζητεί επείγουσα συνάντηση και συντονισμό των ενεργειών μας για την ευόδωση του στόχου μας. Παράλληλα, ζητούμε και συνάντηση με το προεδρείο της Ε.Γ.Σ. και με τη δική σας παρουσία, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος για καλύτερη προετοιμασία και διεκδίκηση των κτηρίων.

Με θερμές ευχές για δημιουργική και ειρηνική καινούργια χρονιά, αναμένουμε την άμεση απάντησή σας.

Για το Δ.Σ.,  ο πρόεδρος Δημήτριος  Μπαρμπούνης  και  η γραμματέας Αργυρή Κοτσίρη

Όλη η επικαιρότητα