Ηλεία Υγεία

Δυτ. Ελλάδα: Παραμένει χωρίς προσωπικά και μέσα το ΕΚΑΒ – «Μας υποσχέθηκαν πολλά, αλλά…»

  • Πολλές οι ελλείψεις και στη Δυτική Ελλάδα, τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων ΕΚΑΒ κ. Γιάννης Θεοδωρόπουλος

  • Ετοιμάζονται «ακραίες» αντιδράσεις από κάποια σωματεία

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, κυρίως λόγω της έλλειψης νέου προσωπικού και ασθενοφόρων, έχει οδηγήσει κάποια σωματεία να σκέπτονται ακόμη και την άρνηση παραλαβής κρουσμάτων covid 19.

Ως ένα μέσο για να πιέσουν το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις και προμήθεια νέων οχημάτων.

Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας κ. Γιάννη Θεοδωρόπουλο που τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει πρόθεση για κάποια κινητοποίηση, χωρίς όμως να αποκλείει αυτό να συμβεί στο μέλλον.

«Αυτό που ακούγεται είναι για την Κρήτη. Σε πρώτη φάση βέβαια, εμείς δεν προσανατολιζόμαστε σε μία τέτοια κίνηση. Δεν υπάρχει στο μυαλό μας κάτι τέτοιο. Βέβαια θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε και πάλι. Πάντως υπάρχει πρόβλημα, αφού δυστυχώς παρότι περάσαμε ότι περάσαμε, δεν φρόντισαν να ενισχύσουν την υπηρεσία μας ανάλογα, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα πιθανό δεύτερο κύμα. Πράγμα που σημαίνει ότι σε πολλές περιοχές υπάρχει πρόβλημα, αφού εφόσον χρειαστεί το ΕΚΑΒ να διακομίσει ένα τέτοιο περιστατικό, το ασθενοφόρο θα χαθεί από την κίνηση για δύο με τρεις ώρες. Αν φυσικά επιχειρεί ένα ασθενοφόρο, υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα».

Σε ερώτηση αν πέρα από την έλλειψη ασθενοφόρων, υπάρχουν και άλλα προβλήματα που θα βγουν στην … επιφάνεια αν έχουμε δεύτερο κύμα κορωνοιού, οκ. Θεοδωρόπουλος τόνισε.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε προστατευτικά μέσα, δηλαδή στολές, αλλά το πρόβλημα το μεγάλο σε μας είναι η έλλειψη ασθενοφόρων και προσωπικού. Γιατί ούτε το προσωπικό που είχαν υποσχεθεί ότι θα μας ενισχύσουν έχει αναλάβει υπηρεσία, και δεν ξέρουμε πότε θα αναλάβει, ούτε και τα ασθενοφόρα μας είναι αυτά που πρέπει να είναι. Όσον αφορά το προσωπικό, μία πλατφόρμα που άνοιξε, για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, είναι στην διαδικασία ακόμη της διεκπεραίωσης. Μέχρι τις 31 Ιουλίου μπορεί να καταθέσει κάποιος ένσταση και δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή πόσοι θα έρθουν. Απ’ ότι ξέρουμε δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές αιτήσεις.  Όσον αφορά τώρα τα 10 νέα ασθενοφόρα, αυτό είναι θέμα της 6η ΥΠΕ, η προμήθεια δεν θα γίνει μέσω ΕΚΑΒ. Τώρα γιατί θα γίνει μέσω της 6η ΥΠΕ και δεν γίνεται μέσω του ΕΚΑΒ είναι ένα άλλο ερώτημα».

Όλη η επικαιρότητα