Αχαϊα Ελλάδα Ηλεία

Δυτ. Ελλάδα: Στη «μέγγενη» της μπουλντόζας 81 αυθαίρετα κτίρια σε δάση και παραλίες

Ακούστε το άρθρο

Οι ιδιοκτήτες ογδόντα ένα αυθαιρέτων κτιρίων στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου – από τα 1108 που έχουν καταγραφεί  συνολικά σε όλη τη χώρα – κλείνουν ραντεβού με τις μπουλντόζες, μετά την ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, για να μπει τέλος στην αυθαιρεσία.

Η αρχή είχε γίνει πριν λίγους μήνες από τις κατεδαφίσεις στη Μακρόνησο, ενώ η επιχείρηση συνεχίστηκε σήμερα στη Μάνδρα, τον τόπο της φονικής πλημμύρας, στον οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους 34 άτομα πριν 3,5 χρόνια.

Τον περασμένο Απρίλιο η ηγεσία του υπουργείου περιβάλλοντος, είχε στείλει σχετική επιστολή στην αποκεντρωμένη διοίκησης Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, καλώντας τον συντονιστή να προχωρήσει  στην άμεση κατεδάφιση τελεσίδικα αυθαίρετων κατασκευών που έχουν ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», ζητώντας να δείξει μηδενική ανοχή.

Τα 81 αυτά ακίνητα στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, που υπάγονται στην ευθύνη της αποκεντρωμένης  έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κατεδαφίσεων και άλλα βρίσκονται στον αιγιαλό και άλλα σε δασικές εκτάσεις

via

Όλη η επικαιρότητα