Δυτ. Ελλάδα: Τα ίδια τροχαία, ίδιοι και οι νεκροί…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ελάχιστη άνοδος στα τροχαία ατυχήματα και πτώση στους θανάτους έδειξαν τα στοιχεία του απολογισμού του Μαΐου, σύμφωνα και με τα συνολικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας και αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης.

Στη Δυτική Ελλάδα σημειώθηκαν 36 τροχαία ατυχήματα, τη στιγμή που τον ίδιο μήνα του 2019 ήταν στα 35. Ειδικότερα, παρατηρήθηκε ισορροπία στα θανατηφόρα τροχαία και στα τροχαία με σοβαρό τραυματισμό με μόλις 4 φέτος και πέρυσι, ενώ όσον αφορά αυτά με ελαφρύ τραυματισμό είχαμε 28 έναντι 27 το Μάιο του 2019.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν, καταγράφηκαν 56 παθόντες έναντι 45 το Μάιο του 2019. Συγκεκριμένα, υπήρξαν 4 νεκροί έναντι 5, 5 σοβαρά τραυματίες έναντι 4 και 47 ελαφρά τραυματίες έναντι 36. Βασικότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων σύμφωνα με τις έρευνες ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση προτεραιότητας και τα αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς.