Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δυτική Ελλάδα: Η αποκεντρωμένη Περιφέρεια στη λίστα με τη «δεξαμενή» απολύσεων – 3 Ιουνίου οι πρώτες 2.000 απολύσεις

apolyseis.jpg

Στις 3 Ιουνίου και μία μέρα πριν από την άφιξη της τρόικας για ακόμη μια φορά στη χώρα μας ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης θα  παραδώσει τη λίστα με τους προς κατάργηση φορείς του Δημοσίου από τους οποίους θα προκύψουν και οι 2.000 απολύσεις υπαλλήλων που απαιτεί ως το τέλος του καλοκαιριού η τρόικα.

Μεταξύ των φορεών από τους οποίους θα γίνει η επιλογή των προς απόλυση υπαλλήλων είναι και η αποκεντρωμένη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, της οποίας υπηρεσίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

Μέχρι στιγμής πλην κάποιων περιφερειακών φορέων που ουσιαστικά υπολειτουργούν έχουν εντοπιστεί μεγάλα εμπόδια στην κατάργηση μεγάλων οργανισμών που θα οδηγήσουν και μεγάλο αριθμό υπαλλήλων εκτός του Δημοσίου.

Έτσι πολλοί επαναφέρουν το ζήτημα των εταιρειών της Αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που αναφέρονται σε συγχώνευση απ’ όπου θα προκύψει μεγάλος αριθμός πλεονάζοντος διοικητικού (κυρίως) προσωπικού.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πρώτοι προς απόλυση θα βρεθούν οι υπάλληλοι που υπηρετούν με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Πέραν όμως των 2.000 απολύσεων στις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρα για το καλοκαίρι είναι και οι 12.500 διαθεσιμότητες υπαλλήλων.

Επί της ουσίας ξεκινάει η ώρα της κρίσης για 200.000 υπαλλήλου που υπηρετούν σε 13 ΟΤΑ, νοσοκομεία, τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων αλλά και την εκπαίδευση. 

Από τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα 3.000 υπάλληλοι, ενώ οι υπόλοιποι 9.500 από φορείς του υπουργείου Εργασίας, την αποκεντρωμένη κρατική διοίκηση Αττικής αλλά και τους Δήμους : Αθηναίων, Αμφιλοχίας,Έδεσσας, Θεσσαλονίκης, Καλλιθέας, Λαρισαίων, Λευκάδας, Λεβαδέων, Λίμνης Πλαστήρα, Σκύρου, Κώ αλλά και τις περιφέρειες Αττικής και Δυτικής Ελλάδας.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα