Αχαϊα

Δυτική Ελλάδα – Κορονοϊός: Παραμένουμε στους 4 νοσηλευόμενους στο ΠΓΝΠ

Η έξαρση των προηγούμενων ημερών δεν παρουσίασε αυξητική τάση στην Αχαΐα σε σχέση με τον κορονοϊό, αν και όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα από το άνοιγμα των συνόρων και τη γενικότερη κινητικότητα στα τουριστικά και ψυχαγωγικά θέρετρα. Όπως αναφέρει το pelop.gr, μέχρι και χθες βράδυ, ένα άτομο νοσηλευόταν διασωληνωμένο στο ΠΓΝΠ, αλλά σε σταθερή κατάσταση οι οποία δεν ενέπνεε ανησυχία. Αλλα τρία άτομα νοσηλεύονται επίσης χωρίς βαριά συμπτώματα. Τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης των επαφών των ατόμων αυτών θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ώρες.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Εννέα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID – 19, ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.519 (ημερήσια μεταβολή +0,3%), εκ των οποίων 54,8% είναι άνδρες.
Από τα εννέα κρούσματα, 7 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.
Από το σύνολο των 3.519 κρουσμάτων, 816 (23,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.933 (54,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 192 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι τα 76 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι είναι 11 (54.5% άνδρες).

Όλη η επικαιρότητα