Olympia Forum

Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνια νησιά: Η επόμενη μέρα

Ακούστε το άρθρο

Η πανδημία COVID-19 έχει προκαλέσει μία τεράστια οικονομική κρίση που αποσταθεροποιεί βαθιά κυβερνήσεις, εταιρείες και αγορές. Καθώς η πανδημία μεταβάλλει διαρκώς τις ανάγκες εταιρειών, παραγωγών, καταναλωτών, με πρωτόγνωρη ταχύτητα, η Διαδικτυακή Συζήτηση έχει ως στόχο να αναδείξει πως η οικονομία γενικότερα και ο κλάδος του τουρισμού ειδικότερα, προσαρμόζονται σε έναν κόσμο όπου τα καταναλωτικά κι όχι μόνο πρότυπα αλλάζουν γρήγορα και όπου η αγορά αντιμετωπίζει μια αυξημένη αβεβαιότητα καθώς η χώρα εξέρχεται από μια παρατεταμένη περίοδο περιοριστικών μέτρων αναστολής λειτουργίας.

Στο πλαίσιο αυτό το Olympia Forum αποφάσισε να προβεί σε μια σειρά διαδικτυακών συνεδρίων. Το πρώτο συνέδριο έχει ως θέμα: “Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά: Η επόμενη μέρα”. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. και θα υλοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Olympia Forum. Θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Καναλιού Ο.Ρ.Τ TV, του Patrisnews.com και των μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Olympia Forum.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Θα εξεταστούν οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, για την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για της περιφέρεις της Δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων.

Παράλληλα θα εστιάσουμε στον τομέα τον οποίο έπληξε περισσότερο η πανδημία: τον τουρισμό, τον τομέα-πνεύμονα της οικονομίας και των τριών Περιφερειών. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούν καινοτόμες ιδέες και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση την οποία προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ένα τρίτο ζήτημα που θα απασχολήσει το διαδικτυακό συνέδριο αφορά την οικονομία και τα εργαλεία εξασφάλισης ρευστότητας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Αναλυτικότερα θα εστιάσουμε στα εργαλεία του τραπεζικού τομέα καθώς και στα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Συμπερασματικά το συνέδριο αυτό αποσκοπεί στο να αποτελέσει όχι ένα αποθετήριο ιδεών, αλλά ένα εργαστήριο παραγωγής εποικοδομητικών προτάσεων προς κάθε αρμόδιο κρατικό ή άλλο φορέα και υπηρεσία. Σχεδιασμός στρατηγικών πλάνων ανάπτυξης προκειμένου να επέλθει ολιστική επαναφορά στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων με τις λιγότερες δυνατές ζημίες.

Το πρόγραμμα:

Όλη η επικαιρότητα