Ηλεία

Δυτική Ελλάδα: Στόχος η αποτελεσματική παρέμβαση στους ορεινούς δρόμους

Ακούστε το άρθρο

Τη δρομολόγηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων σε κατεστραμμένα τμήματα του οδικού δικτύου της Ηλείας αποφάσισε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την αποτελεσματική αποκατάσταση στις ζημιές που έχουν προκληθεί από τα γεωλογικά και καιρικά φαινόμενα.

Η σημαντική παράμετρος είναι η απόφαση για την εκπόνηση επιστημονικών μελετών που θα εντοπίσουν στοχευμένα τα προβλήματα, προκειμένου να γίνει παρέμβαση ουσιαστική σε βάθος χρόνου και όχι αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Τα οδικά τμήματα που ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος, ως αναγκαία για επιστημονική διερεύνηση, είναι τα εξής:

Ε.Ο. Θολό-Φιγαλεία-ΕΠικ. Απόλλωνας

Ε.Ο Σιμόπουλο-Χάνι-Πανόπουλο

Ε.Ο Γεράκι-Περιστέρι-Κουτσοχέρα-Γούμερο-Πεύκη-Κλινδιά

Ε.Ο Λαντζόι-Χελιδόνι-Κρυονέρι-Λάλα

Ε.Ο Καρούτες-Καράτουλα-Χ.Πανόπουλο

Ε.Ο Καρούτες-Λάνθι-Αρβανίτη-Χαριά-Σόπι-Χειμαδιό

Ε.Ο Ζαχάρω-Μίνθη-Βρεστό-ΑΜυγδαλίες-Φανάρι-Ανδρίτσαινα

E.O Πύργος-Άγιος Γεώργιος-Οινόη-Σιμόπουλο

«Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ν. Ηλείας και σε βασικούς οδικούς άξονες υπάρχουν εκτεταμένες  κατολισθήσεις στα ανάντη και κατάντη πρανή, φαινόμενο που επιτάθηκε μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που έπληξαν τον Νομό, λόγω της επικινδυνότητας των γεωλογικών σχηματισμών. Η κατάσταση επιβαρύνθηκε σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των έντονων συνεχών βροχοπτώσεων με μεγάλα ετήσια ύψη βροχής που υπερβαίνουν τα 1200 χιλιοστά.

»Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς επαρχιακούς δρόμους με σημαντικά προβλήματα κατολισθήσεων που χρήζουν γεωτεχνικής διερεύνησης. Η εκπόνηση γεωτεχνικών ερευνών και μελετών κρίνεται αναγκαία διότι τα συμπεράσματά τους θα οδηγήσουν στο σχεδιασμό κατάλληλων και περισσότερων  έργων αποκατάστασης,  για τη μόνιμη και αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων. Σε ένα νομό με συνεχή προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο οφείλουμε να παρέμβουμε και αυτό κάνουμε», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων για την άμεση ανταπόκριση.

Όλη η επικαιρότητα