Επιχειρήσεις

Δυτική Ελλάδα: Το “ζήτα” των θερινών εκπτώσεων είχε πάλι αρνητικό πρόσημο

Ακούστε το άρθρο

Οι έμποροι της Δυτικής Ελλάδας έκαναν ζήτα και διαπίστωσαν πως μετά το τέλος άλλης μιας εκπτωτικής περιόδου, ο τζίρος τους δεν ήταν ο αναμενόμενος. Στην Πάτρα καταγράφεται σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και πτώση εως 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ και σε Αγρίνιο και Πύργο οι τζίροι κινήθηκαν επίσης ελαφρώς πτωτικά.

Το “ΖΗΤΑ” των θερινών εκπτώσεων στα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας είχε για άλλη μια φορά αρνητικό πρόσημο παρά τις μεγάλες προσδοκίες.

Οι έμποροι της αχαϊκής πρωτεύουσας είδαν ξανά να “κινείται” κυρίως η ένδυση και η υπόδυση με τα υπόλοιπα είδη και αξεσουάρ να ακολουθούν σε δεύτερη μοίρα. Ελαφρώς καλύτερες ήταν οι αγορές σε ηλεκτρονικά είδη, όπως υπολογιστές κινητά τηλέφωνα και αξεσουάρ.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας εμπορικών συλλόγων Πελοποννήσου και ΝΔ Ελλάδας Γιώργος Βαγενάς, δήλωσε στο thebest.gr πως ο θεσμός των εκπτώσεων στο σύνολό του χρειάζεται επικαιροποίηση τόσο ως προς τη διάρκεια όσο και τις ημερομηνίες που θα διεξάγεται.

Στα ίδια περίπου επίπεδα με την Πάτρα κινήθηκαν οι εκπτώσεις τόσο στο Αγρίνιο, όσο και στον Πύργο με τους εμπόρους να διαπιστώνουν περίπου τα ίδια επίπεδα με την περυσινή χρονια και σε κάποια είδη ακόμη και πτώση.

Όλη η επικαιρότητα