Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Δυτικό «πακέτο» μεταφορών… αν θέλει ο Γιούνκερ!

treno.jpeg
Ακούστε το άρθρο

Στη φάση διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βρίσκεται η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ, προκειμένου να ενταχθεί στο περίφημο σχέδιο Γιούνκερ το συνδυασμένο πακέτο μεταφορών σιδηρόδρομου-λιμανιών-οδικού άξονα της Δυτικής Πελοποννήσου.

Στο συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνονται τα λιμάνια Κατακόλου, Κυλλήνης, Καλαμάτας, Ζακύνθου (εκκρεμεί η κατάληξη της Πάτρας), η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα και το οδικό τμήμα Καλόνερο-Τσακώνα.

Όπως δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιος Βούρδας, «είμαστε στη διαδικασία διαπραγματεύσεων με την ΕτΕπ, ενώ έχει ξεκινήσει και η σύνταξη της μελέτης βιωσιμότητας του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, η οποία όταν ολοκληρωθεί, θα σταλεί για έγκριση. Στόχος μας είναι να έχουμε ολοκληρώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ως την άνοιξη του 2017 και στη συνέχεια να  προετοιμάσουμε τον διαγωνισμό για τη ΣΔΙΤ».

Το συνολικό κόστος του έργου είναι 840 εκατ. ευρώ και προβλέπει μόχλευση και ιδιωτικών κεφαλαίων. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ.Βούρδα, το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών θα είναι στο 50%, αλλά αυτό θα προσδιοριστεί με ασφάλεια από τη μελέτη βιωσιμότητας και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της ΕΤΕπ, η οποία θα δανειοδοτήσει το ελληνικό δημόσιο.

«Το πακέτο μεταφορών σχεδιάστηκε ώστε να παρέχει συνδυασμένες μεταφορές, προκειμένου να είναι ελκυστικό», υπογράμμισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ.Βούρδας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2017 η αγορά στον σιδηρόδρομο είναι ελεύθερη, κάτι που σημαίνει ότι ιδιώτες θα μπορούν να εκδώσουν άδεια σιδηροδρομικής επιχείρησης από τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και να εκτελούν εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές καταβάλλοντας τέλη χρήσης για τη σιδηροδρομική υποδομή.

Όσον αφορά τη γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα, η μελέτη της παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στον Πύργο και η χρηματοδότησή της εντάσσεται στη γενικότερη μελέτη της υπο κατάρτιση μελέτης βιωσιμότητας.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα