Ελλάδα

Eπίθεση στον Πρύτανη ΑΣΟΕΕ: Τι κατέθεσε ο ίδιος- Οι κάμερες «έπιασαν» υπόπτους

Ακούστε το άρθρο

Κάμερες «έπιασαν» τουλάχιστον πέντε υπόπτους για την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Δημήτρη Μπουραντώνη, κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους από το πανεπιστημιακό ίδρυμα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο επιχειρείται η ταυτοποίησή τους, ενώ παράλληλα γίνεται συνδυασμός των επικοινωνιών που έχουν προκύψει από τη σάρωσή, το κρίσιμο χρονικό διάστημα, προκειμένου να πιστοποιηθεί η παρουσία τους στην περιοχή. Την ίδια ώρα, ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Δημήτρης Μπουραντώνης, έδωσε κατάθεση στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Περιέγραψε τον αιφνιδιασμό του από την ξαφνική εισβολή τουλάχιστον έξι ατόμων στο εσωτερικό του γραφείου του, την ακινητοποίησή του, τις φθορές που προκαλούσαν, ενώ σε αρχικό στάδιο φέρεται να μην κατάλαβε ότι είχαν κρεμάσει τη συγκεκριμένη ταμπέλα στο λαιμό του. «Οταν είδα τη συγκεκριμένα ταμπέλα πάνω στο γραφείο μου κατάλαβα τι είχε συμβεί», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Στην περίπτωση που οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση ταυτοποιήσουν τα στοιχεία των υπόπτων, θα απομένει το κρισιμότερο στάδιο, αυτό της αναγνώρισης από τον ίδιο τον πρύτανη ή αυτόπτες μάρτυρες, προκειμένου να τους αποδοθούν κατηγορίες.

Συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ερεύνησε τους χώρους του γραφείου, αναζητώντας αποτυπώματα και γενετικό υλικό που ενδεχομένως ανήκουν στους δράστες, ενώ έλαβαν και ρούχα του πρύτανη, προκειμένου να προβούν σε αναζήτηση τέτοιων πειστηρίων. Στην περίπτωση που προκύψουν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, αυτά θα είναι πρόσφορα στο μέλλον προκειμένου να συγκριθούν με αντίστοιχα ατόμων που συλληφθούν ή προσαχθούν.

Κάποιοι από τους φερόμενους υπόπτους φαίνεται πως είναι σεσημασμένοι για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων μετά την εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ, στις οδούς Μαυροματαίων και Αντωνιάδου. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί υποστηρίζουν πως περισσότεροι από 10 αντιεξουσιαστές, προερχόμενοι από τις καταλήψεις Βανκούβερ, Ματρόζου, GARE και Λέλας Καραγιάννη, και ίσως 4-5 φοιτητές αποτέλεσαν την ομάδα που προχώρησε στην επίθεση σε βάρος του πρύτανη, οι οποίοι επικηρύχθηκαν με χρηματική αμοιβή 100.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως την ευθύνη της επίθεσης, που έγινε στις 29 Οκτωβρίου 2020, ανέλαβε η επωνυμία «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης». Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως παράνομη βία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης, τα στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας αυτεπάγγελτα προβαίνουν στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος των δραστών, με την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος.

via

Όλη η επικαιρότητα