Αθλητισμός Ηλεία

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΠΥΡΓΟΥ: Συμμετέχει στους πανελλήνιους αγώνες Special Olympics

Ακούστε το άρθρο

Για τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιες Αγώνες των Special Olympics, που φέτος θα διεξαχθούν στο Λουτράκι από τις 14 έως τις 18 Μαΐου, ετοιμάζονται μαθητές-αθλητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου.

Τα Special Olympics Ελλάς είναι ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό, εκπαιδευτικό σωματείο με σκοπό την ένταξη των ατόμων με διανοητική αναπηρία και αυτισμό στο παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics, δίνοντας την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητες τους και να συμμετέχουν σε διεθνείς αθλητικές  διοργανώσεις.

Ετοιμασίες και προπονήσεις

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου για άλλη μια χρονιά λαμβάνει μέρος συμμετέχοντας στο αγώνισμα του στίβου και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Για το λόγο αυτό τους μαθητές προπόνησε εθελοντικά ο κ. Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος, προπονητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο κ.Ζαχαρόπουλος τους δίδαξε με μικρά μυστικά επιτυχίας αλλά και αισιοδοξίας προκειμένου να απολαύσουν την συμμετοχή τους αλλά και να κυνηγήσουν –γιατί όχι  – κάποια διάκριση.

Μέσα από οποιαδήποτε μορφή αθλητισμού παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές να κοινωνικοποιηθούν καθώς αναγκάζονται να προσαρμοσθούν και να υιοθετήσουν συγκεκριμένους επιθυμητούς τρόπους  συμπεριφοράς. «Οι μαθητές στο σχολείο μας συμμετέχουν καθημερινά σε αθλητικές δράσεις υιοθετώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής, προλαμβάνοντας την παχυσαρκία και καταπολεμώντας το άγχος και την κατάθλιψη. Ο αθλητισμός επιδρά θετικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού καθώς όχι μόνο τους διδάσκει την αυτοπεποίθηση , την ομαδικότητα και το αίσθημα της συνεργασίας αλλά την αισιοδοξία ότι καμιά διανοητική ή σωματική αναπηρία δεν είναι ικανή να κάμψει τη δύναμη και τη θέληση του ανθρώπινου πνεύματος», εξηγεί η Διευθύντρια του σχολείου Αγγελική Πετρόγιαννη, η οποία θα είναι και η αρχηγός τα αποστολής, ενώ τους μαθητές θα συνοδεύσουν επίσης οι εκπαιδευτικοί – προπονητές Ευάγγελος Χαρίτος και Βασίλης Μπρούζας.

Όλη η επικαιρότητα