Ηλεία

Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου: Ξεχωριστή βράβευση για τις αθλητικές διακρίσεις

Ακούστε το άρθρο

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε για τους μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισής Πύργου, η βράβευσή τους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, στην Πάτρα.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (σ.σ τιμάται στις 3 Δεκεμβρίου) είχε θέμα «Ο κρίσιμος ρόλος των κοινωνικών δομών, ως φορέων στήριξης και ενσωμάτωσης των Ατόμων με Αναπυρία στη Δυτική Ελλάδα». Φιλοξενήθηκε στο «Royal Theater» στην Πάτρα και συμμετείχαν εκπρόσωποι δεκάδων κοινωνικών δομών απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και του Παραολυμπιακού Κινήματος.

Στην τοποθέτηση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρθηκε στη συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας, ώστε να εμπλουτίζονται οι κτιριολογικές υποδομές και ο εξοπλισμός των κοινωνικών δομών και να ενισχύονται οι δράσεις τους, και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια και στους εκπροσώπους των κοινωνικών δομών.

Το έργο και οι βραβεύσεις

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το έργο και ο σκοπός των Κοινωνικών Δομών των ΑμεΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και των Αθλητικών Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία, ενώ βραβεύθηκαν πρόσωπα για την προσφορά τους στα ΆμεΑ και σε αθλητές που είχαν σημαντικές διακρίσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σε προπονητικά προγράμματα των Special Olympics. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου, που ανέβηκαν στη σκηνή συνοδευόμενοι από την Διευθύντρια του σχολείου Αγγελική Πετρόγιαννη και τους εκπαιδευτικούς τους, και παρέλαβαν με μεγάλη χαρά το βραβείο τους.

Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν – από την Ηλεία – και χειροκρότησαν τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, ο  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού  Δημήτρης Κωσταριάς, η πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ «Ήλις» Αγαθή Ρηγοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Παντελής Παπαναγιώτου και μέλη του ΔΣ, ο Ηλείος Παρολυμπιονίκης Πολυχρόνης Χρονόπουλος, αλλά και η καθηγήτρια του Παν. Πατρών Μαριγούλα Μαργαρίτη, με την οποία τα τελευταία χρόνια υπάρχει στενή συνεργασία στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων με το σχολείο.

Όλη η επικαιρότητα