Categories: Οικονομία

e-ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονική γίνεται η χορήγηση ειδικής άδειας σε εργαζόμενους που νοσούν από covid

Share

Την χορήγηση ηλεκτρονικά της ειδικής άδειας σε εργαζόμενους που νοσούν από covid-19, προαναγγέλει η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ επεξεργάζεται την προσαρμογή της ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθενείας για να χορηγείται ηλεκτρονικά η ειδική άδεια σε εργαζόμενους που νοσούν από Covid-19.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, επεξεργάζεται την αναγκαία παραμετροποίηση/προσαρμογή της ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθενείας, προκειμένου το προσεχές χρονικό διάστημα να μπορεί να χορηγείται ηλεκτρονικά η ειδική άδεια λόγω covid- 19, των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, για χρονικό διάστημα πέντε εργασίμων ημερών με απόδειξη θετικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα εκάστοτε υγειονομικά πρωτόκολλα, στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 62 του ν.4886/2022 (Α’ 12) και της αρ. 6924/27.1.2022 (Β΄291) Υπουργικής απόφασης.

Υπενθυμίζουμε ότι δικαιούχοι είναι:

1. Οι εργαζόμενοι ιδιωτικού τομέα με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, σε περίπτωση νόσησης από κορωνοϊό με απόδειξη θετικού διαγνωστικού τεστ, εφόσον δεν παρείχαν τηλεργασία.

2. Η ειδική άδεια μπορεί να παραταθεί ως κοινή άδεια ασθενείας μόνο κατόπιν ιατρικής γνωμάτευσης.

3. Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτημα στον e – ΕΦΚΑ, για λήψη παροχών σε χρήμα εντός οκτώ (8) μηνών από το συμβάν.

Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για όσους δικαιούχους δεν μπορούν να υποβάλλουν μέχρι και σήμερα το σχετικό αίτημα στον e-ΕΦΚΑ. Θα μπορέσουν να το υποβάλλουν από τις 8 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία θα έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη παραμετροποίηση της ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθενείας».