Πολιτική

Ε. Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: «Το πρώτο βήμα για το τέλος των μνημονίων»

dt-epikairh-eleu8ero-grammiko-sxedio.png
Ακούστε το άρθρο

Δήλωση της βουλεύτριας Ηλείας, Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας:

Σήμερα στη Βουλή έγινε το πρώτο καθοριστικό βήμα για το τέλος των μνημονίων.

Στις 25 Ιανουαρίου με τη μεγαλειώδη εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθεί η νίκη του λαού μας.

Πρώτα απ’ όλα είμαστε συγκλονισμένοι για τις χαμένες ζωές στο χθεσινό ναυάγιο στο φλεγόμενο επιβατηγό πλοίο «Νόρμαν Ατλάντικ». Εκφράζουμε την βαθύτερη ελπίδα μας ότι τουλάχιστον θα έχουμε αίσιο τέλος για εκατοντάδες ακόμη συνανθρώπους μας. Η σκέψη μας είναι στους άνδρες και τις γυναίκες των ομάδων διάσωσης που με αυτοθυσία εργάζονται για τη σωτηρία της ζωής των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.

Με τη σημερινή 3η και άκαρπη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εναρμονίστηκε επιτέλους, μετά από 5 χρόνια μνημονιακής υποταγής, το Κοινοβούλιο με το λαϊκό αίσθημα. Είναι πραγματικά μια μέρα γιορτής για όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

 Η δημοκρατική αντιπολίτευση στην πατρίδα μας δεν υπέκυψε στα εκβιαστικά διλήμματα της συγκυβέρνησης και των δυνάμεων της Τρόικα.

Ο λαός μας ενωμένος και αποφασισμένος θα δώσει στις 25 Ιανουαρίου καθαρή εντολή προοδευτικής, αντιμνημονιακής διακυβέρνησης. Θα δώσει καθαρή εντολή για το σταμάτημα των μνημονίων λιτότητας και της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου.

Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει στο ακέραιο το πρόγραμμα που εκπόνησε στην Θεσσαλονίκη γιατί αυτό αποτελεί την ολοκληρωμένη προοδευτική υπέρβαση και κατάργηση των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών. Θα προχωρήσει άμεσα στη διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς φορείς στο εξωτερικό για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του μη βιώσιμου δημοσίου χρέους με συμπαραστάτη τον ελληνικό λαό.

Οι θετικές αυτές εξελίξεις για το λαό μας θα επιφέρουν άμεσα και αλλαγές στο επίπεδο των πολιτικών και κυβερνητικών συσχετισμών και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η χώρα μας που αποτέλεσε τα τελευταία πέντε χρόνια το μεγαλύτερο πειραματόζωο για την εφαρμογή των πιο αντιλαϊκών μέτρων, ο δούρειος ίππος για την επικράτηση της ασφυκτικής λιτότητας στην ευρωζώνη,  θα αντιστρέψει πλήρως την κατάσταση και θα αποτελέσει σημείο θετικής αναφοράς για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Οι πολίτες στην Ηλεία με τους αγώνες και την ψήφο τους θα θέσουν τέλος στο πελατειακό και παρασιτικό καθεστώς που οδήγησε το νομό μας σε παραγωγικό και οικονομικό μαρασμό. Η Ηλεία στις 25 Ιανουαρίου γυρίζει σελίδα. Οι πολίτες της Ηλείας με την ψήφο τους και την ενεργητική συμμετοχή τους θέτουν το νομό σε παραγωγική και αναπτυξιακή ανασυγκρότηση.

           Το μέλλον ανήκει σε όλους μας που διεκδικούμε δημοκρατία και  αξιοπρέπεια.

           Στις 25 Ιανουαρίου θα ολοκληρώσουμε τη νίκη του λαού μας!

Όλη η επικαιρότητα