Αρθρογραφία

Ε.Ο. Πάτρα-Πύργος-Κυπαρισσία: Μη μιλάς μη γελάς….

mallios_2_0_0_0_3_0_0_0_1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Φαντάζομαι  πως πολλοί από εμάς έχουμε οδηγήσει τον τελευταίο καιρό στην ΕΟ Πάτρα-Πύργος-Κυπαρισσία και φυσικά έχουμε απογοητευθεί από την κατάσταση της οδού γενικά ,αισθανθήκαμε δε ανακούφιση όταν φτάσαμε στον προορισμό μας και παρκάραμε το αυτοκίνητο.

Με πρόφαση την κρίση, ή και εξ αιτίας της ίσως, ή ακόμη από έλλειψη προγραμματισμού και ιεράρχησης αναγκών, μπορεί ακόμη και από άλλες αιτίες, η κατάσταση της ΕΟ είναι απαράδεκτη και άκρως επικίνδυνη ,ακόμη και σε βασική συντήρηση στο οδόστρωμα, στον φωτισμό, στην ορατότητα και όπως πάντα στην κάθετη, οριζόντια και φωτεινή σηματοδότηση.

Όλα έχουν αφεθεί στην φθορά των καιρικών φαινομένων και δείχνουν εγκατάλειψη  από τους υπεύθυνους του κράτους, αν και όλοι πληρώνουμε ,με διάφορους τρόπους, υποχρεωτικά και αναγκαστικά , για την συντήρηση των εθνικών κλπ. οδών  και εξ αυτού  θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε τουλάχιστον να υπάρχει υποτυπώδης έστω ανταποδοτική λειτουργία.

Βέβαια αν προχωρήσουμε προς την ενδοχώρα ,όπου το επαρχιακό δίκτυο, μάλλον θα απογοητευθούμε εντελώς και θα σταματήσουμε  να ομιλούμε, γιατί η κατάσταση παρουσιάζει βομβαρδισμένο τοπίο  και η μόνη διέξοδος είναι η αποφυγή κυκλοφορίας ,λόγω του δύσβατου και λόγω  του επικίνδυνου της  διέλευσης.

Δυστυχώς όμως η αποφυγή της κυκλοφορίας, μπορεί να αποτελεί λύση για τους επισκέπτες, αλλά δεν μπορεί να αποτελέσει απαγόρευση για τους διάφορους επαγγελματίες ,που αναγκαστικά χρησιμοποιούν τις καρμανιόλες, με κίνδυνο, πέρα από τις φθορές των οχημάτων τους, να εμπλακούν οι ίδιοι σε περιπέτειες ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε την σπουδή των υπηρεσιών της πολιτείας, μετά από κάποιο δυστύχημα, για αποκατάσταση  και επιδιόρθωση επίμαχων σημείων των οδών, γιατί πάλι πρέπει να αρχίσουμε το μαστίγωμα, που τελικά καταντά αυτομαστίγωμα, αφού τελικά οι πολίτες ,αν και η γενίκευση είναι επικίνδυνη, είναι αυτοί οι οποίοι ανέχονται την αδράνεια των υπηρεσιών της πολιτείας .

Προσοχή λοιπόν στο αυτομαστίγωμα ,μην το υποστούμε για ακόμη μία φορά, ίσως είναι καλύτερο το μαστίγωμα που υφιστάμεθα καθημερινά  και μάλλον το έχουμε συνηθίσει, αφού δεν τολμούμε έστω και την απλή διαμαρτυρία, μάλιστα δε μας εγκατέλειψαν και οι γνωστοί μας από το παρελθόν «αγανακτισμένοι»,όλως περιέργως  και χωρίς εμφανείς λόγους και αιτίες  σιωπής και αποφυγής.

Αναρωτιούνται κατά βάση αλλοδαποί επισκέπτες, μήπως τελικά όλα βαίνουν καλώς στην πατρίδα μας, μήπως οι ελάχιστοι  διαμαρτυρόμενοι  δεν βλέπουν δεν ακούν και δεν καταλαβαίνουν  την κοσμογονία που συντελείται γύρω μας και  να αναρωτηθούμε  και εμείς, μήπως τελικά η κατάσταση άλλαξε και η πορεία μας είναι προς ανάκαμψη ,αλλά αδυνατούμε να το καταλάβουμε;

Ας μας το πιστοποιήσει και βεβαιώσει τέλος πάντων κάποιος  της κυβέρνησης που φέρει και την μεγαλύτερη ευθύνη, για να ηρεμήσουμε και να ησυχάσουμε.

Δημήτρης Μάλλιος

 

Όλη η επικαιρότητα