ΑΙΑΣ Γαστούνης- Γ. Μπίρμπας: «Αρχίζει η προσπάθεια για την Γ’ Εθνική!»

 «Από τη Γ.Σ. ξεκινά το χτίσιμο…» – « Με  Θ. Ανδριόπουλο και τη νέα σεζόν»

 

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο ιστορικός Αίας Γαστούνης, έχοντας τον ενθουσιασμό της ανόδου στη Γ΄ εθνική, ξεκινά  τόσο νωρίς το  σχεδιασμό  της νέας σεζόν, καλώντας όλους  κοντά του, ώστε η ομάδα  να έχει μια αξιοπρεπή πορεία στη  Γ΄ εθνική, και γιατί όχι, να είναι η ευχάριστη έκπληξη του ομίλου που θα συμμετέχει! Ήδη  προγραμματίζεται  για την επόμενη εβδομάδα η Γενική Συνέλευση, ώστε να υπάρξει μια διεύρυνση του υπάρχοντος Δ.Σ. με όλα τα βαριά «χαρτιά» της πόλης, δηλ. με παράγοντες οι οποίοι στο παρελθόν έχουν στηρίξει οικονομικά την ομάδα, καθώς η Γ΄ εθνική, δεν έχει καμία σχέση με την Α1 της ΕΠΣΗ! Ας δούμε όμως για όλα αυτά, τι δηλώνει σήμερα στην «Πατρίς – Σπορ» , ο νεαρότερος πέρυσι πρόεδρος ομάδας της Α1 της ΕΠΣΗ, και ίσως… και τη νέα περίοδο της Γ΄ εθνικής, Γιώργος Μπίρμπας!

Σε  τι στάδιο βρίσκεται αυτή την ώρα η ομάδα;

«Βρισκόμαστε σε πολύ καλό στάδιο, παρότι ακόμα είμαστε  στις αρχές Ιουνίου, έχοντας μεσολαβήσει η διακοπή του πρωταθλήματος και η  μακρά καραντίνα, λόγω του Κωρονοιου! Ήδη με τους συνεργάτες μου, σχεδιάζουμε για την επόμενη εβδομάδα την Γενική μας  συνέλευση, όπου εκεί θα τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος, μετά και την οριστική ανακήρυξη μας ως πρωταθλητές της Α1(χθες βράδυ από την Εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΣΗ) »!

Ο  Γ. Μπίρμπας θα βρίσκεται στο «τιμόνι» και τη νέα περίοδο;

«Βεβαίως και θα ηγηθώ της προσπάθειας και τη νέα περίοδο, μαζί με τους περισσότερους των συνεργατών μου, που ανεβάσαμε πέρυσι την ομάδα ύστερα από χρόνια, όπως οι ίδιοι με έχουν διαβεβαιώσει! Απλά  σε αυτή τη Γ.Σ. θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κοντά μας και άλλους  καταξιωμένους παράγοντες της πόλης, ώστε όλοι μαζί να οδηγήσουμε με επιτυχία την ομάδα στη Γ΄ εθνική, εδραιώνοντας την εκεί! Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τη νέα περίοδο! Ήδη μια πρώτη ανεπίσημη μελέτη έχει γίνει, και μετά τη διεύρυνση του Δ.Σ. θα αρχίσει η υλοποίηση του σχεδίου μας»!

 

Να υποθέσουμε ξεκινώντας από την τεχνική ηγεσία;

«Μιας και με ρωτάτε, να σας πω ότι είναι τυπική διαδικασία αυτό το θέμα! Καθώς η διοίκηση της ομάδας και εγώ προσωπικά είμαστε ευχαριστημένοι από το έργο του Θόδωρου Ανδριόπουλου και των συνεργατών του, και περιμένουμε απλά τη Γ.Σ. και το διευρυμένο Δ.Σ. που θα προκύψει, έτσι ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα η ανανέωση της συνεργασίας μας»!

 

Σε  ότι αφορά το σχεδιασμό του ρόστερ και τις μεταγραφές»;

«Δεν σας κρύβω, παρότι ακόμα δε έχει γίνει η Γ.Σ. , ότι ήδη με τους συνεργάτες μου έχουμε κάνει μια πρώτη μεταγραφική μελέτη, η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται, μετά τη Γ.Σ.!  Με την προϋπόθεση βέβαια ότι στην ομάδα θα παραμείνει ο βασικός κορμός της ανόδου! Πρωταρχική απόφασή μας είναι, να φέρουμε κοντά μας παιδιά από τον Δήμο Πηνειού, αλλά και όλη την Ηλεία γενικότερα, που έπαιζαν σε ομάδες εκτός Ηλείας, και έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στα πάτρια εδάφη! Μόνο σε περίπτωση που έχουμε πρόβλημα σε κάποια θέση της ομάδας, θα στραφούμε σε παίκτη εκτός Ηλείας»!

 «Κλείνοντας αυτή την σύντομη κουβέντα μας, να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι, υγεία και δύναμη, και ιδιαιτέρως στις Ηλειακές ομάδες, να βρούμε γρήγορα το δρόμο μας, επιστρέφοντας στην κανονικότητα, μετά την καραντίνα που βιώσαμε!»