Αθλητισμός

Εμπλοκή στα play offs λόγω του κανονισμού αδειοδότησης

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus στη συνάντηση ΕΠΟ – Super League, που έγινε την Τρίτη 7/2 συζητήθηκε επί μακρόν το θέμα προκειμένου να βρεθεί λύση. Το πρόβλημα έχει ως εξής: Στον κανονισμό αδειοδότησης προβλέπεται ότι στα play offs θα αγωνιστούν οι ομάδες που έχουν τερματίσει από τη δεύτερη έως την πέμπτη χωρίς να έχουν αδειοδοτηθεί.

Όμως, αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, η οποία προβλέπει ότι η αδειοδότηση είναι προϋπόθεση συμμετοχής στα play offs.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωτθλήματος: «Στα play-off θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 2η, 3η, 4η και 5η θέση της βαθμολογίας κανονικής περιόδου κατ’ αντιστοιχία με όσα ίσχυσαν την αγωνιστική περίοδο 2015-16 και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν λάβει (τελεσίδικα) άδεια Ε.Π.Ο. για την αγωνιστική περίοδο 2017-18».

Η προκήρυξη των play offs αναφέρει ότι «Δικαίωμα συμμετοχής στους Αγώνες Κατάταξης θα έχουν μόνο Π.Α.Ε. που θα έχουν λάβει άδεια Ε.Π.Ο. αγωνιστικής περιόδου 2017 –18, δυνάμει τελεσίδικης απόφασης των οικείων δικαιοδοτικών οργάνων αδειοδότησης ΕΠΟ, κατά την επικείμενη (μετά την κατάρτιση της παρούσης) διαδικασία αδειοδότησης. Σε περίπτωση που Π.Α.Ε. που κατέλαβε μία εκ των θέσεων 2 ως και 5 της κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος 2016 –17 δεν έχει λάβει τέτοια άδεια, τη θέση της στους. Αγώνες Κατάταξης θα λάβει η αμέσως επόμενη Π.Α.Ε. στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου, η οποία θα έχει λάβει αντίστοιχη (κατά τα ως άνω) άδεια Ε.Π.Ο.”

Επομένως, υπάρχει κίνδυνος μια ομάδα που τερμάτισε στην έκτη θέση να προσφύγει στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο και να ζητήσει κατ’ εφαρμογή της προκήρυξης να μην αρχίσουν τα play off αν οι ομάδες που πάρουν μέρος σε αυτά δεν έχουν αδειοδοτηθεί.

Η ΕΠΟ επικαλείται οδηγία της UEFA και δεν φέρεται διατεθειμένη να κάνει πίσω, κάτι που ζήτησε η Super League. To θέμα θα συζητηθεί εκ νέου. Αν δεν βρεθεί λύση κινδυνεύει η ομαλή διεξαγωγή των play offs.

Πηγή: soccerplus.gr

Όλη η επικαιρότητα