Ηλεία

Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας: Αυτοκινητόδρομος και… ανάταση αγοράς!

Ακούστε το άρθρο

Στήριξη αγοράς από τους δημότες – Μέτρα από την κυβέρνηση

Να γίνει μέσα στα χρονοδιαγράμματα ο αυτοκινητόδρομος

«Προχωράει» για ανοικτό κέντρο εμπορίου

Με την ευχή να ληφθούν όλα  εκείνα τα μέτρα που θα τονώσουν την αγορά, που βρίσκεται επί μια δεκαετία σε τέλμα, πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Δευτέρας η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, στο ξενοδοχείο Amalias Hotel, ενώ δεν έλειψαν απ’ όλους οι αναφορές στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου της Ολυμπίας Οδού.

Παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, ο οποίος ευλόγησε την πίτα και των αρχών και φορέων του νομού, ο εμπορικός κόσμος ευχήθηκε για μια καλύτερη χρονιά σε κάθε επίπεδο.

«Όπως όλοι πρέπει να ξέρουμε η έλλειψη των υλικών αγαθών και η απομάκρυνση του ανθρώπου από τον παράδεισο και η εύρεσή του στα «αγκάθια» της ζωής προήλθε από το ότι οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τον Θεό, που είναι η πηγή όλων των αγαθών. Η πείρα των ανθρώπων δείχνει συνεχώς και οι επιστήμονες έχουν διακριβώσει ότι η έλλειψη υλικών αγαθών στην καθημερινή μας ζωή προέρχεται από την μη τήρηση των εντολών του Θεού», είπε ο κ. Γερμανός, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων.

«Πρέπει οι δημότες της Ήλιδας να αφήνουν τα λεφτά στην πόλη μας. Η πόλη της Αμαλιάδας, τα μαγαζιά της έχουν τα πάντα. Και ποιότητα και τιμές. Να μπορέσουν και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επιβιώσουν, κάτι που είναι προς όφελος ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας», είπε ξεκινώντας τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψάλης. Παράλληλα, αναφέρθηκε  και  στα βασικά προβλήματα της περιοχής, όπως την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, το νοσοκομείο και την πανεπιστημιακή σχολή, καθώς και στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την δημιουργία εμπορικού κέντρου στην πόλη.

Κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης χαρακτήρισε ως το μεγάλο θέμα τον αυτοκινητόδρομο.

Αυτό που υπογράμμισε, απευθυνόμενος στους εμπόρους είναι ότι η Αμαλιάδα θα αποκτήσει εμπορικό κέντρο, μέσα από μια ήδη εγκεκριμένη πράξη για ανοικτό κέντρο εμπορίου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ν. Ηλείας Κώστας Νικολούτσος, ο οποίος τόνισε και οι ίδιοι οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν και πρέπει να κάνουν κινήσεις που θα συμβάλλουν στην ανάταση των αγορών.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος μίλησε για μια σειρά μέτρων, κάποια εκ των οποίων έχουν ήδη ανακοινωθεί, για την ανακούφιση των μικρομεσαίων επαγγελματιών, όπως την μείωση του φόρου των επιχειρήσεων και την επικείμενη ψήφιση του ασφαλιστικού, μέσω του οποίου, όπως είπε, οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν κατά πολύ.

Πρόσθεσε ότι σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο κάθε βουλευτής του νομού αγωνίζεται για την υλοποίηση του έργου αυτού, το οποίο αποτελεί υπόσχεση της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό και με τον πλέον ασφαλή τρόπο.

Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός μίλησε για προσπάθεια υπερσυσσώρευσης του πλούτου στις λίγες πολυεθνικές εταιρείες. Ανέφερε ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο η ανάπτυξη, αλλά η δίκαιη και η βιώσιμη ανάπτυξη, με τον παραγόμενο πλούτο να κατανέμεται δίκαια σε όλον τον κόσμο.

Όσον αφορά στον αυτοκινητόδρομο, επεσήμανε ότι υπάρχει ένα έργο που έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την Ε.Ε. από τον Μάρτιο 2018 και άρα θα πρέπει να συνεχιστεί η κατασκευή του.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού & τουρισμού Νίκος Κοροβέσης, ο οποίος τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης θα στέκονται αρωγοί στα θέματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Χαιρετισμό απηύθυναν,  επίσης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Θανάσης Θεοδόσης και αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Γεωργακόπουλος, οι οποίοι στάθηκαν στην ανάγκη τόνωσης της αγοράς.

Ακολούθησε εισήγηση  του γενικού συμβούλου της ΕΣΕΕ Αντώνη Μέγκουλα, ο οποίος αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ν. Ηλείας και πρόεδρος της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Αντώνης Παρασκευόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Αμαλιάδας Κώστας Ντούμας.

Όλη η επικαιρότητα