Ηλεία

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Ενημέρωση για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων της πόλης

Με αφορμή την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων της πόλης μετά από διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα όπου ήταν κλειστές οι περισσότερες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου θέλησε να ενημερώσει για το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα, ποιου είδους καταστήματα θα λειτουργήσουν, καθώς και τις προφυλάξεις που οφείλουν να λάβουν για τους ίδιους και για τον κόσμο μετά την περιπέτεια που ζήσαμε για πρώτη φορά.

Ειδικότερα, μετά και την τελευταία ενημέρωση που υπήρξε από το υπουργείο το ωράριο των καταστημάτων που ανοίγουν θα είναι από 09:00πμ.-21:00μμ., πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, το υπουργείο αφήνει ελεύθερη την διαμόρφωση του ωραρίου από τον εκάστοτε εμπορικό σύλλογο, ανάλογα και με τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Γι’ αυτό το λόγο, ο Εμπορικός Σύλλογος αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το νέο ωράριο. Επιπλέον, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για άτομα που εργάζονται και διαχειρίζονται ευπαθείς και μη τυποποιημένα προϊόντα, εργαζόμενους σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Όπως προκύπτει από τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας, τα καταστήματα που θα ανοίξουν ανήκουν στο λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα, εμπορίου βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα, εμπορίου εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εμπορίου αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα, εμπορίου λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα, τεχνικών δοκιμών και αναλύσεων, κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής και τέλος υπηρεσιών γυαλίσματος υποδημάτων. Κλείνοντας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου κάλεσε παράλληλα τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα καταστήματα της πόλης.

Όλη η επικαιρότητα