Ηλεία

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Ετοιμάζεται πυρετωδώς για την «Λευκή Νύχτα»

Ακούστε το άρθρο

Η διοργάνωση της φετινής “Λευκής Νύχτας” ήταν το θέμα της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, παρουσία δεκάδων μελών του, εμπόρων και εκπροσώπων φορέων.

Η φετινή “Λευκή Νύχτα” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Αυγούστου και μεταξύ (πολλών) άλλων θα περιλαμβάνει ανοιχτή συναυλία στην κεντρική  πλατεία του Πύργου με δύο γνωστούς καλλιτέχνες, την Μελίνα Ασλανίδου και τον Μιχάλη Κουινέλη (Stavento).

«Παρουσία πολλών συναδέλφων-μελών και μη του συλλόγου αποφασίσαμε ότι προχωράμε μπροστά ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη. Έχουμε την διαβεβαίωση όλων των εμπόρων ότι θα βοηθήσουν για να γίνει αυτό που έγινε πέρυσι στον Πύργο στη “Λευκή Νύχτα”, και να πάμε ακόμα καλύτερα φέτος. Είπαμε ότι φέτος θα βάλουμε μια οικονομική συνδρομή σε όλα τα μέλη, και όχι μόνο, του συλλόγου  προκειμένου να έχουμε μια καλύτερη διοργάνωση και ν` ανέβει ο πήχης πιο ψηλά απ` ότι πέρυσι. Τα ονόματα που θα συμμετάσχουν είναι η γνωστή τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου και το νεανικό συγκρότημα Stavento… ονόματα των οποίων η παρουσία στην “Λευκή Νύχτα” του Πύργου μας επιτρέπει να λέμε ότι φέτος ο πήχης ανεβαίνει ψηλά. Η οικονομική συνδρομή καθώς και πολλά άλλα ζητήματα για την διοργάνωση θα συζητηθούν, σε νέα συνεδρίαση μας, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.»… δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Πετρόπουλος. Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η διοργάνωση θα εξαπλωθεί και σε άλλες γειτονιές του Πύργου διευκρίνισε πως: «πρόκειται για μια γιορτή που γίνεται στο κέντρο της πόλης. Φέτος όμως έχουμε στόχο να διοργανώσουμε περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις από ότι πέρυσι. Και τα συγκροτήματα θα είναι παραπάνω και τα χορευτικά τμήματα επίσης όπως και οι εκδηλώσεις για τα παιδιά θα είναι παραπάνω. Δεν γίνεται να υπάρχουν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη… αφορά κυρίως στο κέντρο της πόλης».

Για την φετινή “Λευκή Νύχτα” στον Πύργο μίλησε και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Κώστας Αθανασόπουλος που τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «ευχαριστώ τους εμπόρους που συμμετείχαν στην συνέλευση που κάναμε καθώς κι αυτούς που δεν ήρθαν. Σαν Διοικητικό Συμβούλιο λέμε σε όλους ότι έχουμε ανεβάσει τον πήχη πολύ ψηλά, μετά την περσινή “Λευκή Νύχτα’. Θα προσπαθήσουμε όλες οι εκδηλώσεις φέτος να πραγματοποιηθούν με επιτυχία και συμμετοχή του κόσμου. Βέβαια για να συμβεί αυτό, κι όπως είπε και ο πρόεδρος, είναι αναγκαία η συνδρομή όλων των εμπόρων, όλων των cafe και όλων των καταστημάτων εστίασης. Ελπίζουμε πως μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχουν τακτοποιηθεί όλα και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει, το οποίο και θα ανακοινωθεί αναλυτικά. Ελπίζω να βοηθήσουν όλοι στην προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων της εκδήλωσης που φέτος ανεβάζει τον πήχη πιο ψηλά».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑΤΡΙΣ, θα πραγματοποιηθούν έξι ακόμα μικρότερες συναυλίες σε ισάριθμα κεντρικά σημεία του Πύργου, καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις με πολυποίκιλο θεματικό περιεχόμενο (παράσταση Καραγκιόζη κ.α.). Από την φετινή “Λευκή Νύχτα” δεν θα λείψουν και τα βεγγαλικά που αναμένεται να προσφέρουν ξεχωριστό θέαμα…

Όλη η επικαιρότητα