Ελλάδα

«Έχασα την όρασή μου από ποτό “μπόμπα” στη Ζάκυνθο» – Τι καταγγέλλει νεαρή Βρετανίδα

Ακούστε το άρθρο

Μια νεαρή κοπέλα από τη Μεγάλη Βρετανία, η Χάνα Πάουελ, καταγγέλλει ότι έμεινε τυφλή από νοθευμένο ποτό που ήπιε κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη Ζάκυνθο τον Αύγουστο του 2016.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ρεπορτάζ του το BBC, η 23χρονη βγήκε με δύο φίλες της για βόλτα στα μπαράκια του νησιού. Μετά το τέλος της νύχτας άρχισε να νιώθει εξάντληση και να κάνει εμετό. Όμως, αυτό δεν οφειλόταν στη μέθη, αλλά σε μια βότκα που της σέρβιραν και η οποίο αναφέρεται πως ήταν νοθευμένη με μεθανόλη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν τα νεφρά της και να χάσει την όρασή της. Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η Χάνα συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν ξύπνησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της και νόμιζε ότι τα φώτα ήταν σβηστά. Ωστόσο, αποδείχθηκε πως δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο…

«Είπα στις φίλες μου να ανοίξουν τις κουρτίνες, αλλά εκείνες μου απάντησαν ότι ήταν ήδη ανοικτές. Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα και σηκώθηκα να ανάψω τα φώτα. Τότε ήταν που άρχισα να πανικοβάλλομαι, γιατί διαπίστωσα ότι δεν έβλεπα τίποτα«, είπε για όσα βίωσε.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ζακύνθου και από εκεί σε ένα μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Μάλιστα, ανέφερε ότι κάποια στιγμή πίστεψε ότι την απήγαγαν. «Δεν καταλάβαινα τι γινόταν, επειδή δεν έβλεπα. Νόμιζα ότι υπήρχε κάτι γύρω από τα μάτια και το κεφάλι μου. Θυμάμαι ότι μίλησα στο τηλέφωνο με τον πατέρα μου και εκείνος μου είπε να μην ανησυχώ και ότι ερχόταν να με βρει. Θυμάμαι που έκρυψα το ακουστικό στη μασχάλη μου, νομίζοντας ότι θα μου το έπαιρναν», επισήμανε.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις έδειξαν ότι η Χάνα είχε δηλητηριαστεί με μεθανόλη. Οι φίλες της, που είχαν πιει από το ίδιο ποτό, είχαν πόνους στο στομάχι, ωστόσο δεν αντιμετώπισαν άλλα συμπτώματα, αναφέρει το BBC.

«Προφανώς κάποιες σπείρες φτιάχνουν αυτά τα ποτά σε ερημικές περιοχές και στη συνέχεια τα πωλούν φθηνά στα μπαρ. Αν είσαι πελάτης, νομίζεις ότι αγοράζεις νόμιμη βότκα, αλλά δεν είναι έτσι. Βάζουν αυτό που κατασκευάζουν σε πραγματικά μπουκάλια επώνυμων εταιρειών και δεν έχεις λόγο να πιστέψεις το αντίθετο. Μπορεί να μην σερβίρουν την κανονική ποσότητα, αλλά μικρότερη, γιατί είναι πολύ δυνατά αυτά τα ποτά, όμως είναι επικίνδυνα».

Η Χάνα επέστρεψε στην πατρίδα της μετά από μερικές εβδομάδες, με στόχο να προσαρμοστεί σε μια νέα ζωή χωρίς όραση. Μάλιστα, επειδή σταμάτησαν να λειτουργούν τα νεφρά της, έκανε επί σχεδόν ενάμιση χρόνο αιμοκάθαρση, μέχρι να της δώσει η μητέρα της ένα από τα δικά της.

Η Χάνα λέει ότι είναι πάντα αποφασισμένη να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, παρόλο που έχασε την όρασή της. Πηγαίνει στο γυμναστήριο και στο σινεμά. Πηγαίνει για ψώνια και γιορτάζει τα γενέθλια των φίλων ακριβώς όπως όλοι οι υπόλοιποι.

Με την πάροδο του χρόνου η κατάσταση της όρασής της βελτιώθηκε σε έναν βαθμό, αφού πλέον τα βλέπει όλα «πολύ ομιχλώδη» και ελπίζει να αποκτήσει έναν σκύλο-οδηγό για να μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα. Η φιλανθρωπική οργάνωση RNIB στήριξε την Χάνα για να επιστρέψει στη δουλειά της, δίνοντάς της έναν ειδικό εξοπλισμό για να εργάζεται ως ρεσεψιονίστ σε ιατρείο.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την περιπέτειά της, εκείνη αναφέρει πως κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη γι’ αυτό που της συνέβη. «Δεν περίμενα να το κάνουν, αλλά θα έπρεπε. Ή γνώριζαν στο μπαρ ότι σέρβιραν νοθευμένα ποτά ή κάποιος το νόθεψε. Αν το γνώριζα, δεν θα είχα πιει», υποστήριξε.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα