Χωρίς κατηγορία

Edge: αυτός είναι ο αντικαταστάτης του Internet Explorer

823522_ms_edge.jpg

Στο συνέδριο Microsoft Build 2015, που διεξάγεται στο Σαν Φρανσίσκο από 29 Απριλίου έως 1 Μαΐου, η Microsoft παρουσίασε νέες λεπτομέρειες σχετικά με το όραμά της για το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Windows 10, τη νέα σουίτα εργαλείων γραφείου Office, το Xbox και το φουτουριστικό gadget εικονικής πραγματικότητας Hololens.  

Ανάμεσα στις πιο ζουμερές πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από την πρώτη μέρα του συνεδρίου, ήταν το όνομα του επερχόμενου browser της Microsoft, που πρόκειται να αντικαταστήσει εν πολλοίς τον ‘παραδοσιακό’ Internet Explorer. Ο browser που έως τώρα έφερε την ονομασία project spartan αποκτά το όνομα Edge και πρόκειται να φέρει μια σειρά από καινοτομίες όπως τη δυνατότητα προσθήκης χειρόγραφων σημειώσεων του χρήστη σε ιστοσελίδες όταν χρησιμοποιείται από οθόνες αφής.  

Παρακολουθήστε την πρώτη παρουσίαση του browser Microsoft Edge, στο παρακάτω βίντεο:   Παράλληλα η MIcrosoft αποκάλυψε ότι τα Windows 10 που θα προσφέρουν cross platform συμβατότητα μεταξύ συσκευών που θα είναι εγκατεστημένα, θα μπορούν να ‘τρέχουν’ ειδικά τροποποιημένες εκδοχές γνωστών applications που έχουν φτιαχτεί για λειτουργικά Android και iOS, δίνοντας μεγάλη ευελιξία και νέες δυνατότητες. Παράλληλα, οι ιθύνοντες του φουτουριστικού σετ γυαλιών εικονικής/επαυξημένεης πραγματικότητας έδωσαν μια πρώτη γεύση για το ποιες και το πως θα ‘τρέχουν’ διάσημες εφαρμογές στο φουτουριστικό gadget.  

Παρακολουθήστε την παρουσίαση του επερχόμενου λειτουργικού Windows 10 της Microsoft, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του Καλοκαιριού σε 190 χώρες και σε 111 γλώσσες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων της εταιρείας σε μια τριετία, δηλ. έως το 2018, θα είναι εγκατεστημένο σε 3 δισεκατομμύρια συσκευές:

Πηγή: lifo.gr

Όλη η επικαιρότητα