Χωρίς κατηγορία

ΕΕ για Τραμπ: Ανησυχούμε, αλλά πρέπει να συνομιλούμε

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός της Μάλτας -χώρα που ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ- δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν στη Σύνοδο Κορυφής στη Βαλέτα την ανησυχία τους για τη διακυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τόνισαν ότι πρέπει η ΕΕ να κρατήσει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τις ΗΠΑ.

«Υπήρξε ανησυχία στα 28 κράτη – μέλη της ΕΕ για κάποιες από της αποφάσεις της νέας αμερικανικής διακυβέρνησης και για κάποιες συμπεριφορές που έχουν υιοθετηθεί από την εν λόγω διακυβέρνηση» είπε ο Τζ.Μουσκάτ σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της πρωινής συνεδρίας των ηγετών της ΕΕ.

«Δεν υπήρχε αντι-αμερικανικό αίσθημα. Υπήρχε η αίσθηση ότι πρέπει να συνομιλούμε με τις ΗΠΑ -όπως μέχρι τώρα-, αλλά ότι πρέπει να δείξουμε ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί σε θέματα που αφορούν αρχές» τόνισε ο ίδιος.

«Οφείλουμε και θα αντιδρούμε όταν πιστεύουμε ότι αυτές οι αρχές καταπατώνται» σημείωσε.

Σε συνέντευξη Τύπου, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία με τις ΗΠΑ στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τόνισε ότι το Βερολίνο πρέπει να διαθέσει περισσότερα χρήματα για αμυντικές δαπάνες -ένα από τα βασικά αιτήματα των ΗΠΑ στις χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ.

in.gr

Όλη η επικαιρότητα