Ηλεία

ΕΕΓ Πύργου: Σύντομα στο δικό του…σπίτι – Από φέτος θα λειτουργήσουν και δυο τμήματα Λυκειακής τάξης

Ακούστε το άρθρο

Το δικό του «σπίτι» θα αποκτήσει πολύ σύντομα το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πύργου, καθώς οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων του παλιού Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη, βρίσκονται σε εξέλιξη – με ευθύνη του Δήμου Πύργου – και πολύ σύντομα, υπολογίζεται ότι θα μπορεί να στεγάζει μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου, αποτελούσε το μόνιμο «αγκάθι» στο θέμα της λειτουργίας των δυο σχολείων, αφού κανένα από τα δυο δεν μπορούσε να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε, καθώς μαθητές και εκπαιδευτικοί στοιβάζονταν στις λιγοστές τάξεις που είχαν στη διάθεσή τους, στις λυόμενες εγκαταστάσεις των Λαστεϊκων, που δημιουργήθηκαν προ ετών για τη στέγαση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Επίσης, τα δυο σχολεία, δεν μπορούσαν να αναπτύξουν τον εξοπλισμό που είχαν στην διάθεσή τους, ώστε οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα εκπαιδευτικά εργαλεία που είχαν διάθεσή τους για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το «στοίβαγμα» μαθητών και εκπαιδευτικών στον εν λόγω χώρο, έγινε όμως και αφορμή για διαμαρτυρίες και αντιπαραθέσεις, με τους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών να κατηγορούν για αδιαφορία τους αρμόδιους.

Στο Δημ. Σχολείο Αγίου Ιωάννη

Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς όμως, έγινε μια τεράστια προσπάθεια για την εξεύρεση χώρου κι αφού εξετάστηκαν αρκετές περιπτώσεις – με επικεφαλής τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Δημητρέλλο – τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου όσο και της Αμαλιάδας, τελικά, αποφασίστηκε πως, ο χώρος που πληροί τις προϋποθέσεις για την στέγαση του εν λόγω σχολείου – με μικρής κλίμακας παρεμβάσεις – ήταν το Δημοτικό Σχολείου Αγίου Ιωάννη, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμος Πύργου, ανέλαβε τη διαμόρφωση του χώρου και την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών και παρεμβάσεων ώστε να στεγαστεί το εν λόγω σχολείο και πράγματι, οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ακόμα και αν δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, ώστε να χτυπήσει εκεί το πρώτο κουδούνι για τους μαθητές, το σίγουρο είναι πως, πολύ σύντομα, το κτίριο θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα. «Οι εργασίες διαμόρφωσης προχωρούν ώστε να έχουμε τις 7-8 αίθουσες που απαιτούνται για την στέγαση του σχολείου, στο οποίο φέτος θα λειτουργήσουν 4 αίθουσα για το Γυμνάσιο και 2 για τις Λυκειακές Τάξεις», εξήγησε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος, εκφράζοντας την άποψη πως, αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει μαθητές και εκπαιδευτικές. «Σίγουρα θα ήταν καλό να ξεκινήσει με τον Αγιασμό στο νέο του χώρο, αλλά το σημαντικό είναι πως μετά από αρκετά χρόνια δόθηκε λύση και τα δυο σχολεία θα ανεξαρτητοποιηθούν, θα έχουν χώρους να αναπτύξουν τον εξοπλισμό και τις δραστηριότητές τους, θα λειτουργήσουν οι Λυκειακές Τάξεις του ΕΕΓ και επίσης θα «ζωντανέψει» ένα σχολικό κτίριο που παρέμενε κλειστό», σχολίασε ο κ.Δημητρέλλος.

Τέλος, όσον αφορά το προσωπικό, σημείωσε πως, υπάρχει πληροφόρηση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής θα γίνουν κατά προτεραιότητα.

Όλη η επικαιρότητα