Ηλεία Πολιτική

Ευχαριστήριο Αυγερινοπούλου προς Καραγιάννη Γ.Γ. Υπουργείου Υποδομών για κήρυξη του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης ως σεισμόπληκτου

Ακούστε το άρθρο

Ενημέρωση Αυγερινοπούλου για πρόσθετα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων

Τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, κ. Καραγιάννη, επισκέφτηκε η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, στο πρόσωπο του οποίου θέλησε να ευχαριστήσει το σύνολο της διοίκησης των συναρμόδιων υπουργείων και της πολιτικής ηγεσίας, η οποία με εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έβαλαν σε προτεραιότητα και ολοκλήρωσαν την έκδοση της ΚΥΑ (Αριθμ. Δ.Α.Ε.Κ.-Κ.Ε./8531/Α325) και τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ της 16ης Οκτωβρίου 2019 για την οριοθέτηση περιοχών και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτήρια που από το σεισμό της 21ης Μάη 2019. Η συνεργασία με την Κυβέρνηση της Δρος Αυγερινοπούλου ήταν εξαιρετικά καλή ως προς την προώθηση του σημαντικού αυτού ζητήματος για τον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Η διαδικασία οριοθέτησης των περιοχών ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποδεικνύοντας της αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης. Η επίσπευση της έκδοσης της ΚΥΑ κατέστη εφικτή, μεταξύ άλλων, και λόγω της συνεχούς επικοινωνίας της Βουλευτού, κας Αυγερινοπούλου, με τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων των οποίων είχε την άμεση ανταπόκριση και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σημειωτέων ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση της χώρας είχε αμελήσει να επιληφθεί αυτού του σημαντικού για τους κατοίκους ζητήματος, ως όφειλε, μη κηρύσσοντας εγκαίρως το Δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μνεία έγινε και στον ρόλο που διαδραμάτισε στην επίσπευση της υποθέσεως η τέως Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης επί δημαρχίας κ. Ναμπίλ Μοράντ, αλλά και των Αντιδημάρχων και των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων. Η νέα δημοτική αρχή επί κ. Ιωάννη Λέντζα συνέχισε με επιμέλεια το έργο της προηγούμενης.

Η κα Αυγερινοπούλου ήρθε σε επικοινωνία με τους συναδέλφους της Βουλευτές στο Ν. Ηλείας, ενώ αναμένεται και επίσκεψη των υπηρεσιών στον Νομό, ώστε να επισπευσθεί η κρατική αρωγή προς τους σεισμόπληκτους.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες πρέπει κατ’ αρχάς να υποβάλλουν αίτηση για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της ΚΥΑ. Η κρατική αρωγή θα καλύψει την ανακατασκευή τόσο κατοικιών και επαγγελματικών κτηρίων όσο και ιερών ναών, διατηρητέων κτηρίων, καθώς και άλλων δημοσίων κτηρίων τα οποία ενδεχομένως επλήγησαν από τους σεισμούς.

Η κα Αυγερινοπούλου ενημερώνει τους συμπολίτες της οι οποίοι έχουν ανάγκη περαιτέρω στήριξης, πέραν της ανακατασκευής των κτηρίων τους, όπως επιδοτήσεως ενοικίου μέχρι το χρονικό διάστημα της αποκατάστασης των σπιτιών τους, καθώς και μέτρα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, να αναφέρουν τις σχετικές ανάγκες στον Δήμο, ώστε, αφού διαπιστωθούν, να επιμεληθούν τα αρμόδια υπουργεία την κάλυψη και των πρόσθετων αναγκών.

Όλη η επικαιρότητα