Ελλάδα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Υποστρατήγου (ε.α) Νικολάου Κοτρωνιά

Ακούστε το άρθρο

Αναλυτικά:

«Ύστερα από τριάντα τέσσερα συνεχή χρόνια, γεμάτος αναμνήσεις, εμπειρίες, και συγκινήσεις αποχωρώ σήμερα από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στην Πολιτεία που μου εμπιστεύτηκε, όλα αυτά τα χρόνια, σημαντικές θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία, με τελευταίο σταθμό την διοίκηση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις Αρχές, τους Φορείς, τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τους πολίτες των περιοχών που υπηρέτησα, αλλά κυρίως όλους τους συναδέλφους – συνεργάτες  μου, για την αγαστή συνεργασία που αναπτύξαμε όλο αυτό το διάστημα.

Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο τόσο της πρόληψης όσο και της καταστολής της εγκληματικότητας γεγονός που το αποδείξαμε με πράξεις, στην Δυτική Ελλάδα.

Παράγαμε, σημαντικό έργο σε ότι αφορά την καταστολή του εγκλήματος δίνοντας έμφαση στην οργανωμένη και βαριά εγκληματικότητα, με τις πολλές εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων που ενέχονταν σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, διάπραξης κλοπών και ληστειών, γενετήσιας εκμετάλλευσης προσώπων καθώς και εξαπατήσεων.

Καταφέραμε, να διαχειριστούμε με επιτυχία το μεταναστευτικό στην Πάτρα, δίνοντας έμφαση στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ταυτόχρονα αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των πολιτών

Επενδύσαμε, στην πρόληψη σχεδιάζοντας και συμμετέχοντας σε δράσεις αντεγκληματικού και ενημερωτικού – εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε όλα τα αστικά και επαρχιακά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα στην Πάτρα, στον Πύργο, στο Αγρίνιο, στη Ναύπακτο, στο Μεσολόγγι, στο Αίγιο, στην Κλειτορία, στην Κάτω Αχαΐα και σε άλλες περιοχές.

Ενδεικτικά, στο 1ο Θεματικό Πάρκο στην Ελλάδα για τον Εθισμό και τους κινδύνους του Διαδικτύου, εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από (5.100) μαθητές Δημοτικών Σχολείων, ενώ  στις ενημερωτικές δράσεις για την προστασία της ευπαθούς ομάδας των ηλικιωμένων, ενημερώθηκαν εκατοντάδες ηλικιωμένοι συμπολίτες μας.

Παραμένω ενεργός πολίτης και αρωγός στο κρίσιμο έργο που καθημερινά καλείται να επιτελέσει ο Έλληνας Αστυνομικός για την προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών του πολίτη.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την αμέριστη στήριξη που μου παρείχε σε όλη μου την σταδιοδρομία.

Εύχομαι σε όλους υγεία και ευημερία!!!»

Όλη η επικαιρότητα