Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται σκουμπρί καπνιστό

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας.
Ακούστε το άρθρο

Σκουμπρί καπνιστό φιλέτο ριγανάτο ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων καθώς διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων, που αφορούν στους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες

Συγκεκριμένα, ο Φορέας και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, προέβη σε δειγματοληψία καπνιστού αλιεύματος με τα παρακάτω στοιχεία: «ΣΚΟΥΜΠΡΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ», σε συσκευασία καθαρού βάρους 150 γρ., αριθμού παρτίδας Lot. No 12042021, με ημερομηνία παραγωγής 14-05-2021 και ημερομηνία λήξης 11-02-2022, που παράγεται και συσκευάζεται για λογαριασμό της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΕ». Στο συγκεκριμένο τρόφιμο διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων, που αφορούν στους πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Όλη η επικαιρότητα