Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών για την περίοδο της Σαρακοστής

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα και την έναρξη της Σαρακοστής, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων εξέδωσε ανακοίνωση για το τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε νηστίσιμα τρόφιμα.

Κατά την περίοδο της Σαρακοστής και ειδικότερα την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με τις διατροφικές μας συνήθειες, προβαίνουμε στην κατανάλωση συγκεκριμένων νηστίσιμων τροφίμων, πολλά εκ των οποίων θεωρούνται ευαλλοίωτα, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Συνεπώς, ο ΕΦΕΤ ετοίμασε μία λίστα με όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ορθή επιλογή, τη μεταφορά, την άμεση ψύξη καθώς και το χειρισμό αυτών των τροφών στο σπίτι, για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία.

Για τα αποψυγμένα αλιεύματα πρέπει να γνωρίζουμε ότι παράγονται μόνο εντός εγκεκριμένων εγκαταστάσεων, διότι απαγορεύεται η απόψυξη των κατεψυγμένων στο λιανεμπόριο. Κατά την πώλησή τους πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν εμφανή την ένδειξη της αποψυγμένης κατάστασής τους, τόσο στην ενδεικτική πινακίδα πώλησης, όσο και στις ενδείξεις επί της συσκευασίας τους.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr 

Όλη η επικαιρότητα