Ηλεία Πολιτική

Έφη Γεωργοπούλου -Σαλτάρη: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ακούστε το άρθρο

«Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Διαρκής αγώνας για ισότητα και ελευθερία για τις γυναίκες όλου του κόσμου»

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σηματοδοτεί ημέρα μνήμης, τιμής και ανάδειξης των αγώνων των γυναικών για βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και καλύτερη ποιότητα ζωής. Παραμένει όμως και μέρα αφύπνισης και αγώνα για τις γυναίκες που βίωσαν και βιώνουν την άνιση μεταχείριση, τη βία και την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς και κοινωνικής δραστηριοποίησης.

Η ελευθερία, η ισότητα και ο σεβασμός στη γυναικεία υπόσταση είναι θέματα που αφορούν όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής αλλά και την Πολιτεία.

Η σημερινή Κυβέρνηση την περασμένη χρονιά έφερε δύο σημαντικά νομοσχέδια για την ισότητα των φύλων και την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας καθώς και την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Στις σύγχρονες κοινωνίες έχουμε κατακτήσεις για ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών χωρίς όμως να απουσιάζουν φαινόμενα βίας και εκμετάλλευσης σε διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Σε κοινωνίες όμως με αναχρονιστικές αντιλήψεις και καθεστώτα, οι γυναίκες όλων των ηλικιών βιώνουν παντελή έλλειψη σεβασμού, κακοποιούνται βάναυσα και τιμωρούνται σκληρά ακόμη και τη σημερινή εποχή.

Η ανάδειξη των πραγματικών αξιών του σεβασμού, της ισότητας και της ελευθερίας των γυναικών πρέπει να βρίσκεται στους βασικούς στόχους όλων των κοινωνιών που ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον με ίσες ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές και με αποκλεισμό φαινομένων βίας, καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

Όλη η επικαιρότητα