Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη: «Σημαντικές εξελίξεις για τις Σχολικές Καθαρίστριες με σύμβαση έργου»

Ακούστε το άρθρο

Εγκύκλιο με αυστηρή προειδοποίηση προς τους Δήμους που συνεχίζουν να παρανομούν ώστε εντός Μαΐου να έχουν προχωρήσει με όσα ορίζει ο νόμος για την υπογραφή διετών συμβάσεων με τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες και την διανομή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), απηύθυνε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο μαστιζόμενος αυτός κλάδος πλήττεται εδώ και χρόνια από μια σειρά αδικιών.

Η βουλευτής έχει ασχοληθεί διεξοδικά με τα προβλήματα των σχολικών καθαριστριών με σύμβαση έργου όσον αφορά την πληρωμή, τις συνθήκες εργασίας και το εργασιακό καθεστώς τους γενικότερα.

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι δίπλα στο πλευρό των εργαζομένων με όλες τις δυνάμεις της.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνεται η ένταξη του κλάδου στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και η αύξηση 10% στις αποδοχές για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια.

Επίσης, έχει επιλυθεί το πρόβλημα με τις μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή με την μηνιαία καταβολή της αμοιβής από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Από την Κυβέρνηση, το προηγούμενο διάστημα, είχαν παρθεί μέτρα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των σχολικών καθαριστριών που αφορούσαν πρόβλεψη αμοιβής και για τους κοινόχρηστους χώρους, συμβάσεις για δύο σχολικά έτη και ένταξή τους στην κατηγορία εργαζομένων των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και παροχής γάλακτος.

Το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς και η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των σχολικών καθαριστριών είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και για το επόμενο διάστημα έως ότου δοθεί οριστική λύση στα προβλήματά τους.

Όλη η επικαιρότητα