Ελλάδα

Εφιαλτικές ώρες για εκατοντάδες κατοίκους του δήμου Μεσολογγίου (φωτό)

Ακούστε το άρθρο

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και πάλι ο δήμος Μεσολογγίου καθώς από τη χθεσινοβραδινή κακοκαιρία έχουν προκληθεί πλημμύρες σε μια μεγάλη έκταση από το Χρυσοβέργι μέχρι το Νεοχώρι.

Στο Χρυσοβέργι, στο Κεφαλόβρυσο και το Χαλίκι πλημμύρισαν σπίτια και η Πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων. Ωστόσο στο Χρυσοβέργι κινδύνευσε ένα άτομο με κινητικά προβλήματα όταν πλημμύρισε το σπίτι του αλλά χάρη στην επέμβαση της πυροσβεστικής και των γειτόνων μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο. Η κυκλοφορία στην εθνική οδό στο ύψος του Χαλικιού διακόπηκε λόγω των φερτών υλικών και των αντικειμένων που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Αυτή την ώρα μηχανήματα του δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να καθαρίσουν την εθνική οδό για να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στον αστικό ιστό σε Αιτωλικό και Νεοχώρι ενώ πολύ σοβαρές ζημιές έγιναν και στο Ζευγαράκι, στη Ματαράγκα και στις Παπαδάτες όπου παρασύρθηκαν μέχρι αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Νομό Ηλείας αυτή τη στιγμή στο Μεσολόγγι, συνδράμουν δύο πυροσβεστικά οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: aixmi-news.gr

Όλη η επικαιρότητα