Αρθρογραφία

Εφημερίδα Πατρίς: Εμείς… εσείς… και τα 120 χρόνια!

«ΞΕΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΗ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΕΤΩΝ
Ακούστε το άρθρο

Δεν έμειναν παρά δύο ημέρες για τη μεγάλη επετειακή εκδήλωση εορτασμού των 120 χρόνων της εφημερίδας μας.

Το Σάββατο στις 6:00 το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας σε ένα «σταυροδρόμι» ιστορικών στιγμών και αναμνήσεων, «ξεδιπλώνεται» μια πορεία ακαταμάχητη στον χρόνο και ιδιαιτέρως αξιοπρόσεκτη στα νεότερα χρόνια της Ελληνικής Επικράτειας και του Επαρχιακού Τύπου. Η «ΠΑΤΡΙΣ» της καρδιάς μας, των διαδοχικών γενεών από το 1902 μέχρι σήμερα… Γιορτάζει!! Και μαζί της γιορτάζουμε όλοι εμείς που έχουμε την τύχη να βιώνουμε αυτή την κομβική συγκυρία… Περιμένοντας όλους εσάς… Τους αγαπημένους της αναγνώστες… Τους ανθρώπους που συμπορευόμαστε με το σπάνιο εκδοτικό της διαρκές εγχείρημα… Όλους εκείνους που ξεφυλλίζουν καθημερινά τις σελίδες πάνω στις οποίες αποτυπώνονται οι ρυθμοί της καθημερινότητας στην κοινωνία. Εκεί που «τρέχουν οι ειδήσεις», που διαβάζονται πλουραλιστικά οι απόψεις, που προκαλούν εντύπωση, οι παρεμβάσεις. Η συνύπαρξή μας και η αμοιβαία εκδήλωση των συναισθημάτων μας στο μεθαυριανό ραντεβού μας, είναι και η εκπλήρωση της υπόσχεσης μιας ακόμη μεγαλύτερης συνέχειας. Στο μετερίζι του κοινού μας αγώνα για την Ηλεία που θέλουμε, για τον τόπο που αξίζει να έχουμε. Γιατί… πάνω απ’ όλα αυτός πρέπει να είναι ο στόχος και η αταλάντευτη επιδίωξή μας!

ΠΛΗΘΩΡΑ ΑΞΙΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ!

Το Σάββατο το απόγευμα οι ομιλίες αναμένονται σημαντικές, ενώ στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Μαζί μας θα είναι επίσης ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, ενώ θα ανακοινωθούν οι δηλώσεις για τα 120 χρόνια της «ΠΑΤΡΙΣ» της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην Πρωθυπουργού και Αρχηγού της Αξιωμ. Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καθώς και των Προέδρων των υπολοίπων κομμάτων. Για την ιστορική διαδρομή της «ΠΑΤΡΙΣ» θα μιλήσουν διακεκριμένα στελέχη της επιστημονικής – ακαδημαϊκής και πολιτικής κοινότητας όπως οι: Βύρων Πολύδωρας, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιώργος Πλειός, Τάκης Κανελλόπουλος, Ξένια Κούρτογλου, Γιώργος Κουρκούτας και ο κορυφαίος σκιτσογράφος – δημοσιογράφος από τον Πύργο Στάθης Σταυρόπουλος.

Γ. Οικονόμου, Δ. Γαλαμάτης, Β. Πολύδωρας, Γ. Ζαφειρόπουλος, Δ. Αβραμόπουλος, Γ. Πλειός,
Τ. Κανελλόπουλος, Στ. Σταυρόπουλος, Ξ. Κούρτογλου, Γ. Κουρκούτας

ΕΙΚΟΝΑ – ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Μεταξύ των ομιλιών, βίντεο που έχουν ετοιμάσει οι εργαζόμενοι της «ΠΑΤΡΙΣ» και της «ΟΡΤ TV» θα μας μεταφέρουν με πολλές εικόνες στο χθες και στο σήμερα της εφημερίδας, ενώ συγκινητικό αναμένεται και το τελευταίο μέρος της εκδήλωσης με τις βραβεύσεις των «ανθρώπων της ΠΑΤΡΙΣ», οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν πλέον συνταξιοδοτηθεί. Τις μουσικές ανάπαυλες της διοργάνωσης θα «κοσμήσει» με την παρουσία της η κορυφαία σοπράνο Κάτια Πάσχου!

Η σοπράνο Κάτια Πάσχου

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ…

Σημαντικές ομιλίες πάντως που θα αφορούν γενικότερα αυτή τη φορά στον Περιφερειακό Τύπο θα γίνει την επομένη, στην Ημερίδα που διοργανώνει στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 120 χρόνων η εφημ. «ΠΑΤΡΙΣ». Για τον λόγο αυτό πολλοί εκ των ομιλητών της εκδήλωσης όπως ο Υφυπουργός κ. Οικονόμου και ο Γεν. Γραμματέας κ. Γαλαμάτης, καθώς και ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Γιώργος Πλειός, θα παραμείνουν και την επομένη, προκειμένου να αναπτύξουν τις εισηγήσεις τους. Θα τοποθετηθούν ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΗΠΕ Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γιώργος Λέανδρος. Σε όλα τα πάνελ θα γίνουν ανοικτές συζητήσεις με τους παρευρισκόμενους.

Όλη η επικαιρότητα