Κόσμος

Έφτιαξαν κέρινο ομοίωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

eftiaxan_kerino_omoioma_toy_megaloy_alexandroy.jpg
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες από το κέρινο ομοίωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που θα φιλοξενηθεί, μαζί με άλλα, στο νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων, δημοσιεύουν σήμερα τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ με στόχο τη διαφήμιση του μουσείου.

Ωστόσο, εκτός από το κέρινο ομοίωμα του Μ. Αλεξάνδρου, στο μουσείο θα φιλοξενηθούν ακόμη τα κέρινα ομοιώματα του Φιλίππου Β, της Ολυμπιάδας, του Αριστοτέλη, του Φλάβιου και του Τσάρου Σαμουήλ.

Εξάλλου, τα εγκαίνια του νέου αρχαιολογικού μουσείου των Σκοπίων, θα γίνουν εντός των επόμενων μηνών, ενώ τα ομοιώματα παραγγέλθηκαν στη Ρωσία και ορισμένα από αυτά έχουν ήδη μεταφερθεί στο νέο μουσείο.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη διευθύντρια του Μουσείου, τα κέρινα αγάλματα θα είναι σε φυσικό μέγεθος ενώ, όπως αναφέρει η Republika, θα είναι στο ίδιο ακριβώς ύψος που είχαν και οι προσωπικότητες που αντικατροπτρίζουν.

Τέλος να σημειωθεί πως, το νέο αρχαιολογικό μουσείο της ΠΓΔΜ βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη (Αξιός) που διασχίζει την πόλη, η δε αρχιτεκτονική του κτιρίου ακολουθεί το νεοκλασικό ρυθμό. Οι συλλογές του μουσείου θα εκτίθενται σε τρία επίπεδα, σε μία έκταση 6000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά θα εκτίθενται περίπου 6000 αντικείμενα από την προϊστορική περίοδο μέχρι το Μεσαίωνα.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα