Κόσμος

Έφτιαξαν το δικό τους νησί για να ζήσουν την υπόλοιπη ζωή τους

Ακούστε το άρθρο
Ένα πλωτό νησί κοσμεί τη ακτή της Βρετανικής Κολούμπια, που αποτελεί το όνειρο ενός ζευγαριού Αμερικανών. Οι δυο τους έφτιαξαν μόνοι τους το δικό τους «επίγειο παράδεισο», για να περάσουν τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους.

Ο Γουέιν Άνταμς είναι 66 χρόνων και η σύζυγός του, Κάθριν Κινγκ, είναι 59. Το 1992 πήραν την απόφαση να φτιάξουν το νησί και ξεκίνησαν τις δουλειές. Ονόμασαν το νησί «Freedom Cove».

Το πλωτό νησί χτίστηκε σε μία λίμνη. Έχει 12 πλωτές εξέδρες, που η καθεμία έχει από μία πίστα χορού, 5 θερμοκήπια που καλλιεργούν ολομόναχοι τις τροφές τους, ένα στούντιο τεχνών, μία γκαλερί και το «δωμάτιο» των επισκεπτών.
Τους καλοκαιρινούς μήνες προμηθεύονται νερό από έναν καταρράκτη που βρίσκεται κοντά στο νησί, ενώ το χειμώνα, παίρνουν νερό από τη βροχή.

Έχουν 14 ηλιακά πάνελ, από όπου τροφοδοτούνται με ενέργεια. Προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν να μην χρησιμοποιούν οτιδήποτε προέρχεται από τον αστικό τρόπο ζωής. Οι ίδιοι έκαναν την επιλογή τους να απέχουν από την πόλη.

Το πλωτό νησί είναι ανοιχτό και μπορεί να το επισκεφθεί όποιος θέλει. Το ζευγάρι προθυμοποιείται και δείχνει με λεπτομέρειες τον τρόπο ζωής που έχει. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, χωρίς καμία βοήθεια.
Αποδεικνύουν ότι, όποιος έχει θέληση, μπορεί να κάνει τα πάντα.

Πηγή: valueforlife 

Όλη η επικαιρότητα