Ηλεία

«Έφυγαν» 120 τόνοι σκουπιδιών από την Ολυμπία

olympia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η αρχή έγινε και περισσότεροι από 120 τόνοι σκουπιδιών έχουν απομακρυνθεί από τους δρόμους και τις γειτονιές των χωριών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που για μια ακόμα φορά βρέθηκε στη δίνη των γραφειοκρατικών προβλημάτων στο θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Αυτή τη φορά, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γεωργακόπουλος, ελπίζει να μη σταματήσει η μεταφορά στον ΧΥΤΑ Παλαιρου λόγω έλλειψης καυσίμων, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι σε όλη την Ελλάδα.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων, μετά την διευθέτηση των ζητημάτων λειτουργίας στον ΧΥΤΑ Παλαίρου που είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει για δυο και πλέον εβδομάδες η έναρξη της διαδικασίας, ξεκίνησε και πάλι την περασμένη Παρασκευή.

Ήδη, έχουν καθαριστεί η Ολυμπία – που μπαίνει πάντα σε προτεραιότητα λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας των τουριστών αυτή την περίοδο – αλλά και οι Τ.Κ Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο, Φλόκα, Πελόπιο, ενώ έχουν απομακρυνθεί επίσης σημαντικές ποσότητες και από τις Τ.Κ Ηράκλειας και Αρχαίας Πίσας.

«Συνολικά έχουν φύγει 120 τόνοι και συνεχίζουμε με μια καλή ροή, απομακρύνοντας γύρω στους 45-50 τόνους την ημέρα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς, με 3 φορτηγά και 2 jcb, για  να απελευθερώνουν τους κάδους από τα απορρίμματα που έχουν συγκεντρωθεί γύρω από αυτούς, ώστε να μπορούν μετά να δουλέψουν και τα απορριμματοφόρα» εξηγεί ο αρμόδιος σε θέματα καθαριότητας, αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργακόπουλος.


Η έλλειψη καυσίμων, «απειλεί» νέα καθυστέρηση


   Ωστόσο, τα προβλήματα φαίνεται πως δεν τελειώνουν και αυτή η φορά, το κλείσιμο των τραπεζών και η έλλειψη ρευστότητας στους δήμους, λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων με τη διενέργεια του Δημοψηφίσματος, «απειλεί» και τη διαδικασία αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων, στη Βόνιτσα.

Το πρόβλημα αυτό δεν είναι από εκείνα που μπορούν να αντιμετωπιστούν από τον δήμο, αφού ξεκινά από πιο «ψηλά», από την εταιρία από την οποία προμηθεύονται – μετά από διαγωνισμό και σύναψη σύμβασης – καύσιμα και την επάρκεια που έχει σε καύσιμα, ώστε να συνεχίσει να ανεφοδιάζει κανονικά τα οχήματα και του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. 

Το ίδιο πρόβλημα δε, φαίνεται ότι έχει και η εταιρία που έχει αναλάβει το έργο της μεταφοράς των απορριμμάτων του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Αν οι φόβοι όλων επιβεβαιωθούν και «στερέψουν» οι δεξαμενές της εταιρίας, τότε, μοιραία, η διαδικασία αποκομιδής θα πάει πίσω για μια ακόμα φορά, κάτι που απεύχονται όλοι, με τον κ. Γεωργακόπουλο να εκφράζει την ευχή γρήγορα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να μη δημιουργηθεί άλλο πρόβλημα.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα