Ηλεία Μουσική

Έφυγε από τη ζωή η γνωστή Πυργιώτισσα ερμηνεύτρια, Ντιάνα

Ακούστε το άρθρο

Στην αγαπημένη της πόλη, τον Πύργο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και, όπου τα τελευταία χρόνια ζούσε, άφησε χθες την τελευταία της πνοή, η γνωστή ερμηνεύτρια του ελληνικού πενταγράμμου, Ντιάνα, που την δεκαετία του ’60 έγινε γνωστή, μέσα από τραγούδια που αγαπήθηκαν και που ακόμα και σήμερα κάποιοι θυμούνται και σιγοτραγουδούν.

Με τον γνωστό καρσιλαμά του συνθέτη Βασίλη Καραπατάκη, “Σπάστα Πασά μου”, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1960 σε δίσκο γραμμοφώνου αλλά και σε 45άρι His Master’s Voice, η νεαρή ερμηνεύτρια από τον Πύργο, Ντιάνα (με το τότε επώνυμο του πατέρα της Δρακούλη), κάνει την πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση στο χώρο του τραγουδιού και από τότε, γίνεται ευρέως γνωστή μέσα από τις συνεργασίες της με πολλούς συνθέτες του ελληνικού πενταγράμμου που εκείνη την εποχή, έγραφαν σουξέ.

Η επαγγελματική καριέρα της Ντιάνας Δρακούλη, που στη συνέχεια πήρε το επώνυμο του συζύγου της, Νίκου Μπρη, επίσης γνωστού οργανοπαίκτη της εποχής, συνεχίζεται στην Αθήνα απ΄το έτος 1960 μέχρι και το 1966, όπου εκεί, συνεργάζεται με αρκετούς μουσικοσυνθέτες, μεταξύ των οποίων ο Σπύρος Ζαγοραίος, ο Γιάννης Βέλλας, ο Πρόδρομος Τσαουσάκης κ.α. Επίσης, μέσα σε αυτό το διάστημα εμφανίζεται στη σκηνή σαν 2ο όνομα στην Τριάνα του Χειλά, με πρώτο όνομα, την σπουδαία λαϊκή φωνή, Ρίτα Σακελλαρίου. Από το 1966 έως το 1969, η Ντιάνα κάνει μια “παύση” στην ελληνική μουσική σκηνή αλλά συνεχίζει την ανοδική της πορεία, στην Αμερική, όπου κι εκεί, εμφανίζεται σε μαγαζιά τραγουδώντας τα μεγάλα σουξέ του ελληνικού πενταγράμμου. Το 1969 επιστρέφει και πάλι στην Ελλάδα.

Με τον αγαπημένο της σύζυγο γράφουν ιστορία

Η Ντιάνα Δρακούλη, πρωτοτραγούδησε τυχαία σε ένα πανηγύρι στο χωριό Στρέφι της Ηλείας, όταν ήταν 18 ετών. Εκεί, μαέστρος της ορχήστρας και Διευθυντής του Μουσικού Συγκροτήματος, ήταν ο γνωστός οργανοπαίκτης, Νίκος Μπρής, ο οποίος μόλις την άκουσε, μαγεύτηκε. Όχι μόνο από τη φωνή της αλλά και από την ομορφιά της. Την αγάπησε και λίγα χρόνια αργότερα, το 1961, την κάνει γυναίκα του. Μέχρι τότε, η Ντιάνα και ο Νίκος, αυτή με την φωνή της κι εκείνος με το μπουζούκι του, εμφανίζονταν σε διάφορα πανηγύρια της Ηλείας και όχι μόνο, γράφοντας ιστορία.

Η τυχαία γνωριμία της Ντιάνας Δρακούλη και του Νίκου Μπρή, έμελλε να ήταν η απαρχή μιας υπέροχης οικογένειας, την οποία έχτισαν μαζί και αγαπημένοι. Από τον γάμο τους απέκτησαν δύο παιδιά, τον Μιχάλη που έχει πάρει τα χαρίσματα της μητέρας του και από το 1991 ακολουθεί τα χνάρια της στο τραγούδι και την Αθανασία, η οποία σήμερα είναι δασκάλα.

Ο Πύργος, αύριο θα αποχαιρετήσει την γνωστή ερμηνεύτρια, Ντιάνα Μπρή, στην τελευταία της κατοικία. Έφυγε σε ηλικία 79 ετών αφήνοντας πίσω της, στα παιδιά και τα εγγόνια της, μια σπουδαία κληρονομιά. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Καταραχίου Πύργου, στις 11 το πρωί.

Το patrisnews.gr εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της εκλιπούσας.

Όλη η επικαιρότητα