Ηλεία

Έφυγε από τη ζωή ο εκ των επανιδρυτών του Εθνικού Αμαλιάδας, Άγγελος Χατζηνικολάου

Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη απώλεια θρηνεί η οικογένεια του Εθνικού Αμαλιάδας και το ηλειακό ποδόσφαιρο γενικότερα, αφού έφυγε από τη ζωή μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, ο Άγγελος Χατζηνικολάου, εκ των επανιδρυτών του Εθνικού Αμαλιάδας.

Ο ιστορικός σύλλογος της Αμαλιάδας, του οποίου η «καταγωγή» χάνεται στη δεκαετία του ΄30, επανιδρύθηκε το 1978. Και ένας εκ των ανθρώπων οι οποίοι επανίδρυσαν τον σύλλογο, ήταν ο εκλιπών Άγγελος Χατζηνικολάου (στη φωτογραφία ανάμεσα σε Θοδωρή Ανδριόπουλο και Νίκο Γκρίλλα). Ο Άγγελος Χατζηνικολάου, είχε υπάρξει ποδοσφαιριστής, προπονητής και παράγοντας. Ξεκίνησε με τον Εθνικό Αμαλιάδας από την Γ΄ τοπική κατηγορία, ανεβαίνοντας μέχρι τη Δ΄ Εθνική, κατά τη «χρυσή» εποχή της ομάδας εκείνης. Το όραμά του ήταν πάντοτε να υπάρχει στην Αμαλιάδα ένας ισχυρός Εθνικός, ο οποίος θα στηρίζει τη φιλοσοφία του στην ανάδειξη νέων ταλέντων.

Ο Άγγελος Χατζηνικολάου, είναι αδερφός του Νίκου Χατζηνικολάου, άλλοτε σπουδαίου τερματοφύλακα του Εθνικού Αμαλιάδας, του Πανηλειακού και του ΠΑΟ Βάρδας.

Όλη η επικαιρότητα