Ηλεία

«’Εφυγε» από τη ζωή ο Ηλείος πολιτευτής Αντώνης Κλοκώνης (PHOTO)

Ακούστε το άρθρο

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών το πρωί της Παρασκευής, από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του στην Αθήνα, ο Ηλείος πολιτευτής και νομικός, Αντώνης Κλοκώνης.

Nα σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2016 «έφυγε» από την ζωή ο πατέρας του Θεμιστοκλής Κλοκώνης.

Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του στην Αθήνα. Τον βρήκαν νεκρό οι δικοί του άνθρωποι λίγο αργότερα και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί.

Η είδηση του θανάτου του, έγινε σύντομα γνωστή και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Βάρδα. Πρώτος την μετέφερε ο πρώην δήμαρχος και αγαπημένος του φίλος Σωτήρης Θανασούλας μέσω διαδικτύου…

Ο γιος του Θεμιστοκλή Κλοκώνη, του κυρ-Θέμη όπως τον ήξεραν και τον αγαπούσαν όλοι «βιάστηκε» να τον ακολουθήσει έλεγαν αρκετοί. Κάποιοι μάλιστα θυμήθηκαν και την προσοχή ή την αδυναμία του πατέρα να δει τον Αντώνη του να προοδεύει, να σπουδάζει και να αγαπά τους ανθρώπους όπως και εκείνος. Και ο γιος του όλα αυτά τα χρόνια δεν τον διέψευσε.

Ευγενής, ιδιαίτερα προσιτός με τον κόσμο και έτοιμος να βοηθήσει πάντα όσο και όποιον μπορούσε, προσέφερε γενναιόδωρα τα συναισθήματά του χωρίς να έχει μετανιώσει ποτέ, ακόμη και όταν ο ίδιος εισέπραττε σε ορισμένες περιπτώσεις φθόνο και αχαριστία…

Αρωγός επίσης και στους νέους επιστήμόνες από την Ηλεία, έσπευδε να τους στηρίξει και να τους καθοδηγήσει σωστά, στα πρώτα βήματα της δουλειάς τους στην Αθήνα, πιστεύοντας πραγματικά στο δυναμικό του τόπου μας και στις ικανότητές του.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο τα προβλήματα υγείας κλόνισαν την δραστηριότητά του. Η καρδιά του δεν τον άφηνε να συνεχίσει στους γνωστούς, έντονους ρυθμούς του. Αυτή η αρνητική εξέλιξη τον περιόρισε σημαντικά, γεγονός που τον «πλήγωσε» και τον απογοήτευσε. Δεν πρόλαβε δυστυχώς να κάνει και να πετύχει όσα εκείνος πίστευε και ήθελε για την Ηλεία και τον τόπο του.

Ο Αντώνης Κλοκώνης ήταν δικηγόρος (μέλος του ΔΣΑ), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Νομικά. Ήταν υπ. Διδάκτωρ στη Νομική επιστήμη . Υπήρξε υπότροφος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σπουδών Δημοσίου Δίκαιου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Συνταγματικού Δίκαιου. Ήταν μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών. Είχε διδάξει δίκαιο και γνώριζα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά.

Στο πλαίσιο της πολιτικής του δράσης ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2009 στο νομό Ηλείας. Από το 2010 είχε ενταχθεί ως ιδρυτικό στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Είχε τρεις αδερφές την Ιλεάνα, την Ευαγγελία και τη Σοφία.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, τον Ι.Ν της Αγίας Τριάδας στην Βάρδα.

Η εφ. «Πατρίς» και το patrisnews.com εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.

Όλη η επικαιρότητα