Κινηματογράφος Μουσική

Έφυγε από τη ζωή ο συνθέτης Γιόχαν Γιόχανσον

Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 ετών ο Γιόχαν Γιόχανσον, ο άνθρωπος που συνέθεσε τη μουσική της ταινίας «Η Θεωρία των πάντων» για τη ζωή του διάσημου φυσικού και κοσμολόγου, Στίβεν Χόκινγκ.

Ο Γιόχανσον βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή. 
Ο Ισλανδός μουσικός είχε κερδίσει Χρυσή Σφαίρα, ενώ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για την μουσική της ταινίας του 2014 με πρωταγωνιστή τον Έντι Ρέντμεϊν, ο οποίος απέσπασε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως Στίβεν Χόκινγκ.

«Με απέραντη θλίψη επιβεβαιώνουμε το θάνατο του αγαπημένου μας φίλου, Γιόχαν. Χάσαμε έναν από τους πιο ταλαντούχους και ευφυέστερους ανθρώπους που είχαμε την τιμή να γνωρίζουμε και να δουλεύουμε μαζί. Ας είναι η μουσική του έμπνευση για εμάς», έγραψαν οι διαχειριστές της σελίδας του στο Facebook.

Φόρο τιμής στον Γιόχανσον απέτισε και ο συνάδελφός του, Μαξ Ρίχτερ. Στο Twitter «ανέβασε» ένα link από την τελευταία του δουλειά γράφοντας: Άσχημα νέα για τον Γιόχαν. Η σκέψη του και η δουλειά του τον κρατούν ζωντανό. Απλά ακούστε το υπέροχο Virðulegu Forsetar».

Ο Γιόχανσον είχε κερδίσει Χρυσή Σφαίρα και το 2012 για τη μουσική της ταινίας «Mystery», ενώ το 2015 είχε προταθεί για το Βραβείο της Ακαδημίας για το Καλύτερο Soundtrack και το BAFTA Καλύτερης Μουσικής για την ταινία του Ντενίς Βιλνέβ «Sicario».

Πηγή: protothema

Όλη η επικαιρότητα